Bozok Üniversitesinde Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bozok Üniversitesinde Nevruz Kutlamaları

Bozok Üniversitesinde, nevruz dolayısıyla kutlama yapıldı.

20.03.2015 13:23

Bozok Üniversitesinde, nevruz dolayısıyla kutlama yapıldı.

Erdoğan Akdağ yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe, Vali Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Uçar, burada yaptığı konuşmada, baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı'nı her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade etti.

Bugünler de kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştiğini vurgulayan Uçar, "Sarısı, kırmızısı, mavisi, yeşili, beyazı hepsi bizim rengimiz ve hepsini kucaklıyoruz. Bu bayram tarihi bakımdan, Göktürk, Uygur, Hun, Selçuklu, Osmanlı ve cumhuriyet döneminde bir örf olarak ibare edilmektedir"dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı ise nevruzun tarihimizde özgün bir yere sahip olduğunu söyledi.

Nevruzun İslamiyet'ten önce de Türk milletinin kutladığı bir bayram olduğunu ifade eden Yazıcı, "Her ne kadar bu bayramı farklı sıkıntılara alet edip, sanki yeni icat edip kutladığımız bir bayrammış gibi gösterseler de 2 bin yıla yakın kutlandığını bildiğimiz güzel bir bayramdır. Baharın gelişini atalarımız kutlamış, bizler de kutluyoruz. Bu güzel günümüzün memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinde atladı, örs üzerinde demir dövüp, yumurta tokuşturdular.

Daha sonra öğrenciler halay çekip eğlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozok Üniversitesinde Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement