Bozüyük'te 2'nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 2'nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı

Bozüyük\'te 2\'nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, ’Silikozissiz bir dünya istiyorum’ konulu 2’nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

10.11.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 'Silikozissiz bir dünya istiyorum' konulu 2'nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Yeni Mahalle konağında gerçekleştirilen toplantıya, konuşmacı olarak Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Coşkun Canıvar ve Avukat Gülseren Tekeş ve silikozis hastası Gürhan Yüksel konuşmacı olarak katıldı.

Gürhan Yüksel, yaptığı konuşmada, silikozis hastalığını önemsemeyenler olduğunu belirtti. Böyle önemli bir toplantıda salonun dışarılara kadar dolup taşma isteğini dile getiren Yüksel, "Benim haberim olmadı, ben duymadım demesinler diye ev ev kahve kahve gezdik. Her girdiğimiz kahve de bizi tanıyan silikozis hastaları çıktı. Bozüyük'ün her sokağına her mahallesine silikozis hastası dolmuş. Çok yazık. Eğer biz bu davaya sahip çıkmazsak bu davayı kendi davamız bilmezsek, biz hastalandık yandık, başkaları yanmasın diye mücadele etmezsek her yer Bozüyük'te silikozis hastaları ile dolacak. Bozüyük'te herkesin silikozis hastası olma ihtimali var. Çünkü Bozüyük'ün orta yerinde seramik fabrikası var. Bizler tepki gösterip davamıza sahip çıkmazsak hiç kimse sahip çıkmaz. Bu davaya herkesin sahip çıkması lazım. Ben herkese teşekkür ettim ama Nilüfer Banu Eskitütüncü doktorumuza bu hastalığı ortaya çıkarma cesareti gösterdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Prof Dr. Zeki Kılıçarslan ise, hastalığın tanımı ile ilgili bilgiler verdi. Hastalığın önlenmesi için gerekli yasa ve yönetmeliklerin var olduğunu ancak işverenlerin buna rağmen gerekli önlemleri almadığını ve bu bağlamda denetimlerin eksik olduğunu söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Canıvar da, biran evvel yasaların verdiği yetkiyi kullanarak, sendikayı da bu işin içerisinde aktif rol almaya zorlayarak bu sürecin başlaması gerektiğini söyledi. Öteleyecek ve erteleyecek bir durumda olunmadığını kaydetti. Ötelenilen ve ertelenen her alanda bir işçi arkadaşın daha hastalandığını kaydetti.

Avukat Gülseren Tekeş ise, hastalığa yakalanan işçilerin izlemesi gereken hukuki süreç hakkında bilgiler verdi. Tekeş, silikozis hastalarının işverene karşı maddi tazminat davası açma haklarının bulunduğunu söyledi.

Daha sonra silikozis hastalığına yakalanan fabrika çalışanlarından bazıları söz alarak yaşadıkları sıkıntıları anlattılar ve bu olay karşısında toplum olarak baskı gücü oluşturarak bu hastalık ile mücadele etmeleri gerektiğini söylediler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 2'nci Silikozis Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement