Bozüyük'te Bezelye Hasadı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Bezelye Hasadı

Bozüyük\'te Bezelye Hasadı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, bezelye hasadının tamamlandığı bildirildi.

04.07.2014 15:44  Güncelleme: 10:08

Bozüyük Sebze Üreticileri Birliği teknik danışmanı Orhan Karalar, yaptığı açıklamada, hasat öncesi ve hasat sırasında devam eden yağışlara rağmen, toplanan ürünlerin kasalarda ısıtılarak çürümesinin önüne geçildiğini kaydetti.

Doluya rağmen seçme toplanan ürünlerden dekara bin kilogram civarı verim alındığını belirten Karalar, "2 lira birlik çıkışı olan ürün üreticiyi memnun bıraktı. Çiftçilerden yapılan geri dönüş de dekara bin 600 kilogram verim alındı ve köyde alınan verimi ikiye katladı. Yağışlardan dolayı pancar çapaları bezelye hasat dönemine denk geldi. Bu sebepten hasat da çalışacak işçi bulunmasında sıkıntı yaşandı" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile koordineli üretim, planlama, pazarlama ve araştırma geliştirme çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Karalar, hazırladıkları Bozüyük Kurutma Ambalajlama ve Paketleme Tesisi projesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edildiğini ve tesisin kuruluş çalışmalarına başlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Bezelye Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement