Bozüyük'te Mangala Turnuvası Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Mangala Turnuvası Düzenlendi

Bozüyük\'te Mangala Turnuvası Düzenlendi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa mangala turnuvası düzenlendi.

16.05.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa mangala turnuvası düzenlendi.

Mangala usta öğreticileri Yıldız Apaydın, Binnur Konya ve Öznur Yavuz'un gözetiminde 4 kategoride yapılan turnuvaya 110 öğrenci ve yetişkinin katıldığını söyledi. Usta öğretici Apaydın, turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mangala, Osmanlı döneminde oynanan bir zeka oyunudur. Osmanlı döneminde şehzadelere savaş stratejilerini geliştirmek için öğretilen bir oyun. Şu anda yaklaşık 5 yıldır ülkemizde hız kazandı. Ecdadımızın oynadığı oyuna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi olarak Bozüyük'te bir açılış yaptık. 7'den 70'e herkesin oynayabileceği bu zeka oyununu önümüzdeki dönemlerde hızlandıracağız. Bu bağlamda bizlere destek olan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, emeği geçenlere teşekkür ederek imkanlar çerçevesinde her zaman desteğe hazır olduğunu söyledi. Bakıcı, miniklere başarılar dileyerek ilerleyen turnuvalarda Bozüyük'ü temsil edecek duruma geleceklerine inandığını kaydetti.

Turnuvada, Anasınıfı kategorinde yarışan tüm öğrencilere madalya verilirken, İlkokul, Ortaokul ve Yetişkin kategorilerindeki yarışmacılardan dereceye girenlere de kupa verildi.

Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen turnuvayı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner ve öğrenciler ile vatandaşlar izledi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Mangala Turnuvası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement