Bozyazı'da Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Turizm Haftası Kutlandı

Bozyazı\'da Turizm Haftası Kutlandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Turizm Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.

15.04.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Turizm Haftası, düzenlenen törenle kutlandı. Törende, turizm bilincinin oluşmasına dikkat çekildi.

Bozyazı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutan Vekili Fatih İkinci, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Erkayıran'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende günün anlamına ilişkin konuşmayı Bozyazı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Doğan yaptı. Konuşmasında turizmin önemine değinen Doğan, Turizm Haftası'nın, ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesini temenni ederek, "Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış, turizmde beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir" dedi.

Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetlerin, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurduğunu, turizmin, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkının, ekonomik yönden turizmin yararlarının en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Doğan, "İletişim ve ulaşım sektöründeki hızlı gelişmelerle ülkeler arasındaki mesafeler kısalmış ve turizm, milletler arasındaki karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyaloğun yerleşmesine önemli katkılarda bulunan sosyal bir olay haline gelmiştir. Bununla birlikte turizm sektörü, dinamik yapısı ile ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında itici bir güç olarak ayrıca önemli bir konuma yükselmiştir. Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı, kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde, turizmi, farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görebiliriz" diye konuştu.

Mavi ile yeşilin en güzel tonlarının buluşma noktası, sıcakkanlı insanların vatanı, muz cenneti, Akdeniz'in incisi Bozyazı'nın çok güzel bir sahil kenti olduğunu, bu şirin sahil kentinin kalkınması için turizmin çok önemli bir sektör olduğunu işaret eden Doğan, "Bununla birlikte tertemiz sahili, uygun iklim koşulları, deniz turizmi dışında değişik turizm aktivitelerinin de yapılabileceği zengin bir turizm potansiyeline sahip olan ilçemiz, bu turizm potansiyelinden yeterince yararlanamamaktadır. Sadece deniz turizmi ile anılan ilçemizde bu algının değiştirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması için öncelikle turizmde konaklama imkanlarının artırılması gerekmektedir. Bu iyileştirme neticesinde de ilçemizin, doğal ve kültürel dokusuyla turizmde önemli noktalara geleceğine inancım sonsuzdur. Unutmayalım ki 'Hiçbir mavi Akdeniz'den daha güzel değildir' Turizm Haftanızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarına başarı dileklerimi iletiyor, hepimizin ortak gayretleri neticesinde Bozyazı'daki turizmin, Mersin'deki turizmin en genel ifade ile Türk turizminin mümkün olan en kısa zamanda özlediğimiz seviyeye geleceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement