Btd'den Tüketiciye "Bayram Alışverişi" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Btd'den Tüketiciye "Bayram Alışverişi" Uyarısı

Btd\'den Tüketiciye "Bayram Alışverişi" Uyarısı

BTD Genel Başkanı Yılmaz: "Ayıplı kurbanlık, ayıplı mal, internet alışverişi kredi kullanımında tüketicinin 14 gün içinde cayma hakkı bulunmaktadır"

29.09.2014 15:03

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ayıplı kurbanlık, ayıplı mal, internet alışverişi, kredi kullanımında tüketicilerin 14 gün içinde "cayma hakkı" bulunduğunu bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin gelirlerine uygun bir bayram bütçesi hazırlayarak ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre gerçekçi planlaması gerektiğini belirtti.

Çocuk giysilerinde ürün güvenliğine öncelik verilmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kalite ve uygun fiyat araştırması sonucu ihtiyaçlara karar verilmeli ve memleket malına 'yerli mal'a öncelik verilmelidir. Kayıt dışı ürünlerden uzak durulmalı ve ucuzluk adına insan sağlığı riske edilmemelidir. Tüketici, kampanyalı ürünlerde hediye çeki tuzaklarına dikkat etmeli, hediye çekinin cazibesine kapılıp bütçesini zorlamamalıdır.

Ayıplı kurbanlık, ayıplı mal, internet alışverişi kredi kullanımında tüketicinin 14 gün içinde cayma hakkı bulunmaktadır. İnternet üzerinden bayram alışverişi yapan tüketici seçici olmalı, kurumsal siteleri tercih etmeli ve güvenlik sertifikalarına dikkat etmelidir. Sipariş verdiği ürünün özelliklerini ve biliyorsa ürün barkodunu mutlaka yazmalıdır. En önemlisi stoklu ürün tercihlerinde stok ve zaman sınırlamalarına dikkat etmelidir." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btd'den Tüketiciye 'Bayram Alışverişi' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement