Bayraklı'da Hükümlülerin Aileleri Unutulmuyor - Son Dakika
Güncel

Bayraklı'da Hükümlülerin Aileleri Unutulmuyor

Bayraklı\'da Hükümlülerin Aileleri Unutulmuyor

Bayraklı Belediyesi, ilçede ikamet edip çeşitli nedenlerle mahkum olan kişilerin ihtiyaç sahibi olan ailelerine tek tek ulaşarak, maddi ve manevi destekte bulunuyor.

17.11.2014 12:21  Güncelleme: 12:52

Bayraklı Belediyesi, ilçede ikamet edip çeşitli nedenlerle mahkum olan kişilerin ihtiyaç sahibi olan ailelerine tek tek ulaşarak, maddi ve manevi destekte bulunuyor.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ilçe sınırları içinde yaşayıp bazı nedenlerle hapiste olan hükümlülere ve ailelerine Bayraklı Belediyesi, 2009 yılından bu tarafa destek veriyor. Hükümlüler tarafından belediyeye gönderilen mektuplar sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan ekipler, gerek maddi gerek eşya, gıda ve kıyafet yardımında bulunuyor. Belediye, bazı ailelerin öğrenci olan çocuklarına burs ve kırtasiye yardımında bulunuyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde başlatılan uygulama ile, ailelerin yakacak ihtiyaçları da karşılanarak, soğuk kış günlerinin rahat bir şekilde geçirilmesi sağlanıyor.

ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR

Bayraklı ilçesinde yaşayanların belediye hizmetlerinden faydalanma hakkı olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, herkese eşit mesafede yaklaşarak, ayrım yapmadan imkanlar dahilinde zor durumda olan ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini söyledi. Karabağ, "Kader mahkumları var. Bir şekilde cezaevindeler. Bu kişilerin aileleri, özellikle çocukları olumsuz etkileniyor. Birilerinin bu çocuklara, ailelere sahip çıkması gerekiyor. Belediye olarak gıda, kıyafet, yakacak yardımında bulunuyoruz. Çocuklara burs veriyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"KARDEŞLERİM OKUSUN"

Nazilli Cezaevi'nden Bayraklı Belediyesine bir mektup gönderen bir hükümlü ise mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Uzun süredir cezaevindeyim. Yedi kardeşiz ve ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Ailem zor durumda. Kardeşlerim okula gidemez duruma geldi. Sizden destek bekliyoruz. Bize sahip çıkın. Dört duvar arasında olduğumuz için elim kolum bağlı. Kardeşlerimin geleceği güzel olsun. Kaderleri bizim ki gibi olmasın." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayraklı'da Hükümlülerin Aileleri Unutulmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement