Bu Kulübün Rakibi Uyuşturucu - Son Dakika
Güncel

Bu Kulübün Rakibi Uyuşturucu

Hükümete rapor sunarak, devletin uyuşturucu programında bazı değişikliklere gitmesini sağlayan, neredeyse tüm mesaisini genç ve çocukları uyuşturucudan uzak tutmak için harcayan avukat Cevdet Nasıranlı’nın başına geçtiği Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü, hayata geçirdiği projelerle binlerce kişiye ulaştı.

09.02.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümete rapor sunarak, devletin uyuşturucu programında bazı değişikliklere gitmesini sağlayan, neredeyse tüm mesaisini genç ve çocukları uyuşturucudan uzak tutmak için harcayan avukat Cevdet Nasıranlı'nın başına geçtiği Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü, hayata geçirdiği projelerle binlerce kişiye ulaştı. Nasıranlı, uyuşturucu ile mücadele savaşlarının bitmeyeceğini belirterek, bu savaştan galip gelmek için kendisinin ve ekibinin mücadelelerine devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır'da avukatlık yapan ancak mesaisini daha çok uyuşturucu ile mücadeleye harcayan Cevdet Nasıranlı, geçtiğimiz yıl dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor sunarak, devletin uyuşturucu programında değişikliklere gitmesini sağladı. Bununla da yetirmeyen Nasıranlı, hem uyuşturucuya bulaşmış genç ve çocukları bundan kurtarmak hem de yeni genç ve çocukların uyuşturucuya bulaşmasını engellemek amacıyla Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü'nü satın aldı. Kulüp üzerinden Spor, Kalkınma ve İçişleri Bakanlıklarına proje yazan Nasıranlı, bu projeler sayesinde binlerce kişiye ulaştı.

Kulübün ikinci başkanı Hacı Özbilek, Nasıranlı'nın kulübün başına geçmesi ile birlikte, 4 ay içerisinde uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Kulübümüzde sportif çalışmaların yanında bir de üç ayrı projenin bakanlıklardan geçmesini sağlanarak, madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim çalışmalarına yer verildi. Bu çerçevede Spor Bakanlığı ile ortak yürütülen 'Madde bağımlısı gençler için kültür, spor ve eğitim merkezi' projemi kapsamında, bir eğitim merkezi açtık. Çocukların orada sportif ve kültürel anlamda vakit geçirmelerine olanak sağlanıyor. Bunun yanı sıra aynı proje kapsamında Diyarbakır merkez, ilçeler ve köylerdeki birçok okulda çalışmalar yaparak, gençleri bu bataklıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bu proje ile şu ana kadar 180 öğrenciye ulaştık" dedi.

"BİNLERCE KİŞİYE ULAŞILDI"

İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüttükleri "Uyuşturucuyu önleme konusunda eğitim ve seminer" projesi ile de 17 ilçede eğitim çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Özbilek, "Başkanımız öncülüğünde bu doğrultuda da toplumda büyük farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu proje sayesinde de yaklaşık 2 bin kişiye ulaştık. Yine Kalkınma Bakanlığı ile yürüttüğümüz, 'Madde bağımlılığı konusunda eğitimcilerin eğitimi' projesi ile çalıştaylar düzenlendik. Bu doğrultuda bu mücadele görev alacak eğitmenlerin eğitilmesi konusunda büyük gayret gösterildi. Bu projemizle de 80 eğitimciye eğitim verildi. Çalıştaylara katılanlar eğitim sonrasında Diyarbakır'ın dört bir yanında bu tarz projelerde görev alacak duruma gelecekler" diye konuştu.

Kulübün uyuşturucunun dışında engelli genç ve çocuklara yönelik de çalışmalar yaptığını aynı zaman da olanaksızlıklar nedeniyle Diyarbakırlı olup da şehir dışındaki başka illerde çalışmalarını sürdüren sporcuları yeniden Diyarbakır'a kazandırdığını anlatan Özbilek, şunları kaydetti:

"Engellilere yönelik okullarımızda çocuklarımıza malzeme temini yapıldı. Daha sonra ise okullara eğitmen göndererek, sportif eğitim yapmaları sağlandı. Aynı zamanda şehir dışındaki kulüplere transfer olmak zorunda kalan birçok başarılı sporcumuz da kulübe transfer edilerek, Diyarbakır'a ve Diyarbakır'daki gençliğe hizmet etmelerine olanak sağlandı."

"SORUNU TESPİT ETMEK YETMİYOR"

Kulüp Başkanı avukat Cevdet Nasıranlı ise madde bağımlığı konusunda maalesef gerek Diyarbakır'da gerekse yurt genelinde ciddi artışlar yaşandığının gözle görüldüğünü kaydederek, "Bunun getirdiği dramlar ve felaketler, bir gün bütün topluma zarar verecek duruma gelebilir mantığı ile daha önce madde bağımlığı konusunda ciddi bir rapor hazırlayıp, dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmuştuk. O dönem bu rapor bayağı ses getirdi. Bu rapor neticesinde hükümet uyuşturucu ile mücadele konusundaki programında bazı değişikliklere gitti. Ama bizim için sadece rapor hazırlamak yetmiyor, sorunu tespit etmek yetmiyor. Sorunun çözümünün bir parçası olmak istedik. Bu doğrultuda da bu projelerle birçok gencimize, çocuğumuza ulaşmaya çalıştık, ulaştık ve daha da ulaşacağız. Bizim uyuşturucu ile mücadele konusundaki savaşımız bitmeyecek ve bu savaştan galip gelme adına gerek ben gerekse ekibim her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Kulübün Rakibi Uyuşturucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement