Bu Sergi 8 Bin Yıl Önceye Götürüyor - Son Dakika
Güncel

Bu Sergi 8 Bin Yıl Önceye Götürüyor

Bu Sergi 8 Bin Yıl Önceye Götürüyor

Ordu’nun Kumru ilçesinde kaçakçılığı önlemek için kurduğu müzede 200’den fazla tarihi eseri sergileyen koleksiyoner İsmet Erçal, eserlerinin fotoğraflarının bulunduğu sergi açtı.

07.09.2014 08:07

Ordu'nun Kumru ilçesinde kaçakçılığı önlemek için kurduğu müzede 200'den fazla tarihi eseri sergileyen koleksiyoner İsmet Erçal, eserlerinin fotoğraflarının bulunduğu sergi açtı.

Fatsa'da açılan sergi büyük beğeni topladı. Erçal'ın müzesinde yer alan tarihi 8 bin yıl önceye dayanan tarihi eserlerin fotoğraf sergisi Ordu tarihine ışık tutuyor.

Fotoğraf sergisinde 3 bin yıllık kral ve kraliçelerin taçları, 10 bin yıllık taş balta, Demir Çağı'ndan kalma 5 bin yıllık boğa ve geyik resimli vazo, 2 bin 500 yıllık ince işçilik ile yapılmış aslan figürlü küpe ve Selçuklulardan kalan içinde 200 sikkenin bulunduğu kumbara'nın ve birçok eserin fotoğrafı yer alıyor.

Belgesel sanatçısı Bünyamin Kara, serginin Karadeniz tarihine ışık tutan eserlere yer verdiklerini belirterek, "10 bin yıllık bir taş baltanın fotoğrafı da sergide yer alıyor. Bu sergi Ordu tarihinin Karadeniz tarihinin 10 bin yıl öncesine bizler götürüyor. Bu eserleri bölgemize, ülkemize kazandırdığı için İsmet Erçal'a teşekkür ediyorum. Bu tarihe eğer sahip çıkılmasaydı bunlar belki de ülkemizde değil başka ellerde olacaktı." dedi.

Koleksiyoner İsmet Erçal ise, tarih merakının 20 yıl önce başladığını ve son 10 yılda düzenli olarak koleksiyonerlik yaptığını ifade ederek, "Tarihe ışık tutmak beni çok mutlu ediyor. Tarihi eser merakı tarihin bölgeden kaçırılmasını engellemek içindi. Daha sonra ise eserlerin sayısı 200'ü bulunca müze açtım. Tarihi eserlerin bilime ve tarihe hizmet etmesi beni çok mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda daha büyük bir müze açarak eserlerin herkes tarafından görülmesini sağlamak istiyorum. Böylece Karadeniz tarihinin ne kadar eski olduğunu, bir çok medeniyetin buralarda yaşadığını herkesin görme imkanı olacak."diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Sergi 8 Bin Yıl Önceye Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement