Bucaklı Hasta Antalya'da Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Bucaklı Hasta Antalya'da Sağlığına Kavuştu

Bucaklı Hasta Antalya\'da Sağlığına Kavuştu

Geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi olmak amacıyla Burdur’un Bucak ilçesinden Antalya’ya gelen 68 yaşındaki Ahmet Şaylan, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

22.04.2014 11:20

Geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi olmak amacıyla Burdur'un Bucak ilçesinden Antalya'ya gelen 68 yaşındaki Ahmet Şaylan, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde sağlığına kavuştu.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi olmak için Antalya'ya geldiğini söyleyen 68 yaşındaki Ahmet Şaylan, "Kalp krizi geçirdiğim gün ekmek almaya bile arabayla gitmiştim. Kalp krizi geçirdiğimi aslında kendim fark edememiştim. Başvurduğum hastanede 3 damarımın tıkalı olduğu tespit edildi. Benim gibi ameliyat olan arkadaşlarımla konuştuğumda onların yara izinin bacak boyu kadar olduğunu öğrendim. Bende ise 2 santimetrelik kesiyle bacak damarım çıkarıldığı için daha çabuk ve ağrısız bir şekilde iyileştim" diye konuştu.

"KESİ BOYU İKİ SANTİMETRE"

Koroner bypass ameliyatı için bacaktan alınan toplardamarın diz seviyesinden yapılan 2 santimetrelik kesiyle kamera yardımıyla kapalı yöntem uyguladıklarının belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan ise şunları söyledi:

"Bacaktaki toplardamar, klasik yöntemle ayak bileğinden kasığa kadar yaklaşık 80 santimetre cilt kesilerek çıkarılmaktaydı. Böylece bacakta bir yara alanı, enfeksiyon zemini ve daha fazla ağrı oluşmaktaydı. Kapalı endoskopik yöntemde ise kesi 2 santimetre boyutunda. Böylece ameliyat sonrası yara iyileşmesi çabuk olmakta, ağrı şikayetleri daha az görülmekte. Hastalar da estetik yönden oldukça memnun kalmaktadır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bucaklı Hasta Antalya'da Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement