Budapeşte Heyetinden Gökçek'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Budapeşte Heyetinden Gökçek'e Ziyaret

Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos ile beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

11.09.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos ile beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Tarlos, ziyarette yaptığı konuşmada, Budapeşte heyeti olarak son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'nin acılarını paylaştıklarını söyledi.

Macaristan ile Türkiye'nin başkentlerine, iki ülkenin dostluk ilişkilerini güçlendirme konusunda büyük görev düştüğünü vurgulayan Tarlos, "İlişkilerin güçlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın destekleri büyük rol oynadı. Buna paralel olarak iki ülkenin başkentleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için yıl başında kardeş şehir anlaşması imzalandı" dedi.

Gökçek de Ankara'daki Budapeşte Günleri'nin terör olayları nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

"Böylesine tarifsiz acılar karşısında, etkinliklerin arzu ettiğimiz bir atmosferde yapılmasının mümkün olmayacağının farkındayız" ifadesini kullanan Gökçek, Budapeşte heyetini tekrar Ankara'da ağırlayarak bu programı gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Tarlos, bunun üzerine "Gelecek yıl Ankaralı dostlarımızı Budapeşte'de, Ankara Günleri düzenlemeleri için davet ediyoruz" diye konuştu.

Caddenin ismi "Budapeşte" oldu

Daha sonra, Gökçek ve Tarlos, Çukurambar Mahallesi'ndeki 1429. Cadde'nin isminin "Budapeşte Caddesi" olarak değiştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Tarlos, Ankara'daki bir caddeye Budapeşte adının verilmesinden şeref duyduklarını belirterek, "Biz de gelecek yıl Budapeşte'ye geldiklerinde Türk dostlarımıza aynı jestle karşılık vermek istiyoruz. 2016'da başkentimizde bir caddeye 'Ankara' ismini vermeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gökçek ise caddeye bu ismin verilmesinin, Macar ve Türk halkları arasında derin tarihi bağların pekişmesine katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Budapeşte Heyetinden Gökçek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement