Bugün Başlaması Planlanan Cenevre'deki Barış Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Bugün Başlaması Planlanan Cenevre'deki Barış Görüşmeleri Ertelendi

Suriye'nin kaderinin çizileceği toplantıya muhalefet katılmayacağını açıkladı, görüşmeler ertelendi.

29.01.2016 13:15  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Masaya oturmak için başta Madaya olmak üzere, sivil yerleşim bölgelerindeki rejim kuşatmasının kaldırılmasını ve siyasi mahkumların salıverilmesini ön şart olarak öne süren muhalif gruplar, bu şartların yerine getirilmediği gerekçesi ile masaya oturmaktan vazgeçti ve bunun üzerine görüşmeler ertelendi .

Suriye'de masanın diğer tarafına oturacak olan Esad yönetimi heyetinin bu sabah kente varacak olması nedeniyle, Cenevre görüşmelerinin bugün öğleden sonra başlaması planlanıyordu ancak muhalefetin bu çıkışının ardından Cenevre görüşmeleri önümüzdeki haftaya ertelendi.

MUHALEFET, BM'DEN GÜVENCE İSTEMİŞTİ

Cenevre görüşmelerine davet edilen ve "muhalefet" masasında yer alması planlanan, Riyad'da kurulan "Yüksek Müzakere Heyeti", Birleşmiş Milletler'den (BM) sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardıman ve kuşatmaların "derhal bitirilmesi" konusunda BM'den güvence istemişti.

Yüksek Müzakere Heyeti sözcüsü George Sabra, BM'den talep edilen bu güvencelerin verilmemesi nedeniyle, bugün yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine "katılmayacağını" açıkladı. Yüksek Müzakere heyeti, Cenevre'de barış görüşmeleri yapılması konusunda alınan kararın ardından, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın desteğiyle, Riyad'da yapılan toplantıda oluşturulmuştu.


GÖRÜŞME ERTELENDİ!

Tüm bu yaşananların üzerine Cenevre'deki Suriye görüşmeleri 2 Şubat Salı gününe ertelendi.

E MİSTURA DÜNKÜ AÇIKLAMASINDA ERTELEME SİNYALİ VERMİŞTİ

Planlanan Cenevre görüşmeleri öncesindeki bir haftalık süreçte başta Lazkiye olmak üzere Suriye'nin batısı ve güneyinde ilerleyen Esad yönetimi, müzakerelere hazır olduğunu ifade etmişti.

BM Özel Temsilcisi De Mistura, taraflar arasında dolaylı müzakerelerin başlatılmasını talep ediyor.

ABD ve İngiltere'den de Riyad heyetine Cenevre görüşmelerine katılmaları yönünde çağrılar yapıldı.

De Mistura'nın ofisi tarafından gönderilen bir video mesajda ise Mistura'nın görüşmelerin birkaç gün içerisinde başlamasını ümit ettiği ifade ediilmişti.

Bugün Başlaması Planlanan Cenevre\'deki Barış Görüşmeleri Ertelendi

Son Dakika Güncel Bugün Başlaması Planlanan Cenevre'deki Barış Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Kapuska: Pyd olmadan bir arpa boyu yol alınmaz 44 20 Yanıtla
  • Ortadoguda baris: Kurdler olmadan ne barisi ,isidin temsilcisiTc ,Kurdleri engellemek icin cabaliyor ama kurdler olmadan ortadoguda kimse baristan sozedemez 20 16 Yanıtla
  • CANSEL: VALLA BEN SURİYEDE SAVAŞAN PYD LERİ TEBRİK EDİYORUM ADAMLAR YÜREKLİ ÇIKTI VATANLARI İÇİN SAVAŞIYORLAR..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUNN..BEN BİR TÜRK OĞLU TÜRK OLARAK ARKANIZDAYIM..AYRİYETTEN CESARETİNİZDEN DOLAYIDA SİZLERİ TEK TEK TEBRİK EDİYORUMMM..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN 21 10 Yanıtla
  • Amed: Pyd. olmadan bu iş olmaz 12 15 Yanıtla
  • Ermeni: Ermeni pyd 14 11 Yanıtla
  • ZAGROS: PYD KÜRTLER OLMADAN BARIŞI UNUTUN.. 10 9 Yanıtla
  • Hakbu: allahım kahhar sıfatıyla zalimleri kahru perişan et 8 8 Yanıtla
  • öğrenci: kürtler masada yoksa boşuna gürültü yapmayın hadi dağılın şimdi 7 5 Yanıtla
  • adıgüzel: Ben onu bunu bilmemde,yakında Suriye,de büyük bir patlak verecek.Yani Rusya ile Türkiye kapışacak (dilerimki,inşallah kapışmazlar).Sadece İŞİD için Suriye,de bu kadar büyük bir hazırlık olamaz.Rusya Türkiye kapışırsa,Nato başta olmak üzere,bütün Dünya seyire bakacak,hatta Rusya,yı destekleyecekler.Olan bize olacak.KISACASI: Biz oyunlara gelip,Rusya uçağını düşürmeyecektik.Ben bundan gurur değil,utanç duyuyorum.Çünkü bu NATO,nun çirkin oyunu ve emri idi. 6 4 Yanıtla
  • sevgidolu: yasa varol esad kahrolsun akp 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement