Bulanık'ta 3 Okula Molotofkokteyli Atılması - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta 3 Okula Molotofkokteyli Atılması

AK Parti Muş Milletvekili Işık: "Kürt çocukları okulsuz bırakarak, Kürtlere hizmet edemezsiniz.

15.09.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, "Kürtleri cahil bırakarak, Kürtlere hizmet veremezsiniz. Kürt çocukları okulsuz bırakarak Kürtlere hizmet edemezsiniz. Durum şunu gösteriyor ki okumuş Kürtlerden korkuyorlar" dedi.

Bulanık ilçesinde 3 okulun molotofkokteyli atılarak yakılmasıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, yaşananların üzücü olduğunu söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

"Biz siyasetçiler olarak okul yapmak için bu kadar uğraş verirken, bir okulun yapılabilmesi için ödenek peşinde kapı kapı dolaşırken, birilerinin kalkıp çocuklarımızı okulsuz bırakmasını şiddetle kınıyorum. Eğer Kürtlere hizmet edeceksen bırakın okusunlar, eğitimli olsunlar. Kürtleri cahil bırakarak, Kürtlere hizmet veremezsiniz. Kürt çocukları okulsuz bırakarak Kürtlere hizmet edemezsiniz. Durum şunu gösteriyor ki okumuş Kürtlerden korkuyorlar. 'Cahil Kürtleri daha iyi kullanabiliyorum' diye bir yaklaşım gösterenlere, millet fırsat vermez. Milletimiz hiçbir şekilde Kürt çocuklarının okulsuz ve eğitimsiz bırakılmasına müsaade etmiyor. Birilerinin kendi siyasi ikballeri için okul yakmasını şiddetle kınıyorum."

Yaşananların çözüm sürecini baltalayıcı, provokatör bir hareket olduğunu dile getiren Işık, milletin barıştan başka şansının olmadığını ifade etti.

Işık, "Kalkınmak ve eğitimli bir toplum yaratmak istiyorsanız bunu barış ortamında yapabilirsiniz. Kalkıp da eğitim kurumlarını hedef alarak yakmaya kalkışıyorsanız bu demektir ki siz barışı istemiyorsunuz. O zaman savaştan nemalanmak istiyorsunuz" dedi.

Muş halkının barışa karşı eylemlere fırsat vermemesi ve duyarlı olmasını isteyen Işık, bölgenin barışa muhtaç olduğunu dile getirdi.

Işık, "30 yıldır bu coğrafyada kavga ve korku var. Burada korku imparatorluğu kurmuş durumdalar. Adeta insanları, toplumu sindiriyorlar. Bu, şehrin gelişmesini, barış ve huzur gelmesini istemeyenlerin projesidir. Bütün anne ve babalar duyarlı olsunlar. Bu tür yanlış yola sapanların varlığına müsaade etmesinler. Birileri çocukları kullanıyor. Okullar bu milletin ortak değerleridir" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta 3 Okula Molotofkokteyli Atılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement