Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmaları

GERB Partisi, aşırı milliyetçi Vatansever Cephesi ile ortak yönetim anlaşması imzalayacak.

16.10.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılan erken seçimde en çok oyu alan ve hükümet kurmakla görevlendirilecek Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB), aşırı milliyetçi Vatansever Cephesi (PF) ile ortak yönetim konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Parlamentoya giriş için yüzde 4'lük barajı aşan diğer 7 siyasi oluşumla görüşmelerini sürdüren GERB'in yetkilileri bugün PF liderleriyle bir araya geldi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından GERB milletvekili Rumyana Bıçvarova, "PF ile ortak yönetim için mutabakat imzalayacağız" dedi.

PF Eşbaşkanlarından Valeri Simeonov, kurulabilecek ortak hükümetin net bir siyasi anlaşmaya dayandırılacağını belirtti. Simeonov, yeni kabinenin kadrosu konusunda hiç bir talepleri olmadığını duyurdu.

İki siyasi oluşum arasında görüşmelerin devam etmesi beklenirken PF'nin diğer eşbaşkanı Krasimir Karakaçanov şunları söyledi:

"GERB Partisi, Makedonya, Sırbistan ve Türkiye ile ilgili politikalarımız konusunda anlayış gösterdi. Yeni parlamentonun çalışma döneminde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği gündeme gelirse, Bulgaristan'da bu konuda referandum yapılmasını kabul ettiler."

Irkçı PF ayrıca ülkeye kaçak yoldan giren sığınmacıların akınının durdurulması amacıyla Türkiye sınırının tamamına tel örgü çekilmesi ve video denetim uygulanmasını GERB partisine kabul ettirdi.

GERB-PF arasındaki görüşmeler devam edecek.

240 sandalyeli parlamentoda 84 kişilik gruba sahip olan GERB'in kuracağı koalisyon hükümetinin güvenoyu alabilmesi için 121 milletvekilinin destek vermesi gerekiyor. GERB Partisi, PF'nin 19 milletvekilinin desteğini alması durumunda yine hükümet kuramayacak. Gözlemciler, GERB'in kuracağı olası koalisyon hükümeti için 23 milletvekili olan Reformcu Blok koalisyonu ile anlaşabileceğini ifade ediyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement