Bulgaristan'da Kaçak Göçmenlere Yönelik Operasyon - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Kaçak Göçmenlere Yönelik Operasyon

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı başkent Sofya'da gece saatlerinde düzenlediği operasyonda ülkeye kaçak yollardan giriş yaptıkları tahmin edilen ve üzerinde kimlikleri bulunmayan 150 yabancı gözaltına aldı.

21.05.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı başkent Sofya'da gece saatlerinde düzenlediği operasyonda ülkeye kaçak yollardan giriş yaptıkları tahmin edilen ve üzerinde kimlikleri bulunmayan 150 yabancı gözaltına aldı.

Asya, Afrika ve Ortadoğu'dan yasa dışı yolları kullandırarak ülkeye gelen ve bu insan kaçakçılığı trafiğini yöneten şebekelere karşı yürütülen operasyon kapsamında, Jandarma, Milli Güvenlik ve Sınır Polis Müdürlüğüne bağlı güvenlik güçleri şehrin merkezindeki "Lıvov Most" bölgesini tamamen kuşattı.

Sığınmacıların geceleyin dolaştıkları gece kulübü, lokanta, yurt ve internet kafelerde yapılan kimlik kontrollerinde, 69'unun Afganlı kökenli olduğu tahmin edilen 150 kişi Sofya'nın çeşitli karakollarına götürüldü. Operasyon sırasında bölge iki saatliğine trafiğe kapatıldı.

Devlet Milli Güvenlik Servisi'nde (DANS) açılan soruşturma kapsamında başkent Sofya'da kaçak insan trafiğinin nasıl yürütüldüğü araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre ülkeye bu şekilde giren yabancılar gece saatlerinde sınır bölgelerinden Sofya'ya gizlice getirilerek, şehrin çevre yollarında bırakılıyorlar.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyan Bıçvarova konuyla ilgili yaptığı açıklamada, operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik ederek "İnsan trafiğini yöneten kaçakçılara karşı sınırlarda ve yurt içinde kararlı mücadele veriyoruz. Bu sorunla baş edebilmemiz durumunda sınır güvenliği alanındaki çalışmalarımızı rahatlatmış oluruz. Mülteci baskısı alanında mevzuat düzenlemeleri hazırlıyoruz" diye konuştu.

Büyük bir bölümü Türkiye sınırından yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan sığınmacı akınına karşı ciddi önlemler alan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, daha önce yaptığı açıklamada ortak sınırının tamamını kapatacak 132 kilometrelik tel çit örgü inşaatının sürdüğünü açıklamıştı.

Sayısı 15 bin civarında olan sığınmacıları barındırmakta güçlük çektiğini belirten Bulgaristan hükümeti, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine sığınmacı kabulünde kota uygulamaları için yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Kaçak Göçmenlere Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement