Bulgaristan'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bulunduğu Bulgaristan'a, buradaki soydaşların yanında, yakınında olduklarını ve aynı duyguyu paylaştıklarını hissettirmek için geldiklerini söyledi.

26.04.2015 10:55

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bulunduğu Bulgaristan'a, buradaki soydaşların yanında, yakınında olduklarını ve aynı duyguyu paylaştıklarını hissettirmek için geldiklerini söyledi.

Bulgaristan'ın ikinci büyük kenti Filibe'deki tarihi Muradiye Camisi'ndeki Kutlu Doğum Haftası programına katılan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buradaki soydaşlarla Türkiye'deki Kutlu Doğum mesajını paylaşmaya geldiğini belirterek "Kardeşlerimizin yanında, yakınında olduğumuzu, onlarla aynı duyguyu paylaştığımızı ve onların Türkiye ile gönül bağlarını hissettirmek üzere geldik" diye konuştu.

Ülkede Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri de ziyaret etme olanağı bulduklarını ifade eden Yılmaz, "Diyanetle Başmüftülük arasında din hizmetleri konusunda olduğu gibi, tarih eserlerin ortaya çıkarılması, onların restorasyonunun sağlanması alanında işbirliklerimiz sürüyor" dedi.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Aliş Haci de Bulgaristan'da dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkesin bir arada yaşadığını belirterek buradaki kiliselerin yüzde 90'ının Osmanlı döneminde inşa edildiğini söyledi. Bu birlik ve beraberliğin Osmanlı döneminden sonra da devam ettiğini anımsatan Haci, son yıllarda aşırı sağcıların ayrım yaparak bu birliği bozmaya çalıştığına işaret etti.

Haci şöyle devam etti:

"Bizim, Bulgaristan vatandaşı olarak ve Müslüman olarak buna müsaade etmememiz lazım. Herkes birbirini sevecek, kucak açacak ve bu şekilde beraber yaşamaya devam edeceğiz."

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye'nin Sofya Din Hizmetleri Müşavirliği'nin desteğiyle Kutlu Doğum Haftası dolayasıyla ülke genelinde çok sayıda etkinlik düzenledi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz'ın başkanlığındaki heyet, Bulgaristan'ın Veliko Tırnovo, Eski Zağara, Filibe ve Hasköy şehirlerinde yapılan bu etkinliklere katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement