Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği

EDİRNE (AA) – Keşan Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) ile Bulgaristan'ın Burgaz Ticaret ve Sanayi Odaları (BTSO) arasında 35 bin Avro destekli Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Projesi imzalandı.

26.06.2015 12:26

EDİRNE (AA) – Keşan Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) ile Bulgaristan'ın Burgaz Ticaret ve Sanayi Odaları (BTSO) arasında 35 bin Avro destekli Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Projesi imzalandı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,yaptığı yazılı açıklamada,Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 2 odanın ortaklığı ile hazırlanmış olan " Karadeniz'den Ege'ye, Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar" isimli projenin resmi açılış töreninin Bulgaristan Sozopol beldesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Resmi olarak 19 Haziran tarihinde başlamış olan projenin yürütmesinin 1 yıl süreceğini ifade eden Helvacıoğlu: "Bu süreçte Burgaz ve Keşan'da az bilinen ya da bilinmeyen, potansiyeli olmasına karşın turizm açıcından değerlendirilmemiş, özellikle tarihsel ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri olan noktaların uluslararası düzeyde farkındalık yaratma çalışmaları yapılacak" dedi.

Projenin Keşan'daki faaliyetleri için 35 bin Avro ayrıldığını da sözlerine ekleyen Helvacıoğlu, proje uygulamalarına yönelik ilk ziyaretin Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası proje ekibi tarafından temmuz ayında Keşan'a yapılacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement