Burdur'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Burdur\'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Burdur'da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi kadınlar, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto için yürüdü.

16.02.2015 18:37

Burdur'da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi kadınlar, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto için yürüdü.

Sendika binası önünde toplanan grup sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bekleyenlerle birlikte sayıları 100'ü geçen grup, 'Özgecan Aslan'ın katillerinden hesap sorulsun' pankartı açtı. Açıklamada, kadınların erkek şiddetine direnmesi, boşanmak istemesi, kıyafeti, gece sokağa çıkması ve erkeğin evlilik teklifini reddetmesi gibi nedenlerle tecavüze uğrayıp, öldürüldüğü vurgulandı.

Kadınlar ölürken, erkeğin korunduğu savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"AKP'nin 13 yıllık iktidarında kadına dayatılan annelik oldu, 3 çocuk oldu, kürtajın yasaklanması oldu, hamileyken sokağa çıkamamak oldu, örtüsüz kadın perdesiz eve benzer oldu, annenin diz kapağının üstü tahrik eder oldu. 6 yaşında evlenilebilir oldu, kahkaha attığı için iffetsiz oldu, kadın- erkek eşitliği fıtrata ters oldu. Kısacası AKP kadını hedefine koydu. AKP iktidarında kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Her gün 6 kadın erkekler tarafından sokak ortasında bıçak darbesiyle yakılarak öldürüldü. AKP'nin gerici düzeninde Özgecan tek başına minibüse bindiği için tecavüze uğradı, öldürüldü. Ilımlısı, radikali fark etmiyor. Bu gericilik kadını hedefine koyuyor. Kadınlara 'Ya erkeğin kölesi olup itaat edeceksin ya da etmezsen erkek tarafından tecavüz edilmeyi, dayak yemeyi, öldürülmeyi hak edeceksin' deniliyor."

'Kadına kalkan eller kırılsın', 'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganları atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement