Burdur Makü'nün Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü'nün Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları

Makü'nün kuruluş yıldönümü kutlamalarıBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.03.2016 14:45

Makü'nün kuruluş yıldönümü kutlamaları

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MAKÜ'nün 10'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşı mevkiinden başlayan yürüyüşte öğrenciler tarafından teröre karşı dövizler taşındı, sloganlar atıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından çelenk sunulmasının ardından merkez yerleşkede yürüyüş sona erdi. Sonrasında, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı tören düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ'nün farkındalığı ve gelişmesinin resmini ortaya koyabilmek adına bir dizi çalışmalar yürüttüklerine vurgu yaptı. Rektör Korkmaz, "İnşallah 11'inci yılımız ve sonraki yıllar daha da etkin ve başarılı bir şekilde devam edecek. Üniversitemizin her türlü gelişme süreçlerini, varlığını, gerek akademik kadromuzla gerekse şehrimizle birlikte yapacağımız çalışmalarla yürütmeye devam edeceğiz" dedi.

MAKÜ'nün 10'uncu yılını kutlarken önemli bir ivme ve gelişme kat ettiğini kaydeden Rektör Korkmaz, "Üniversitemizi 6 fakülte ile devraldık. Şu anda büyüme sürecimizde ciddi bir safhaya geçtiğimizi düşünüyoruz. 10 yıllık gelişim birikiminin üzerine üniversitemizin ikinci büyüme dönemini gerçekleştirmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda İşletme Fakültesi, Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu, Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu resmen kurulmuş durumdadır. Aynı şekilde konservatuarımız bu dönem içinde kuruluşunu gerçekleştirdi. Şu anda YÖK aşamasını tamamlamış fakat Bakanlar Kurulu sürecinde olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat-Tasarım ve Teknoloji Fakültesi de kuruluyor diyebiliriz. Çünkü Bakanlar Kurulu YÖK çerçevesinde olumlu kanaatlerde bulunuyor. Bunların dışında Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile İletişim Meslek Yüksekokulu gibi birimlerimiz ile üniversitemizin gelişmesini sürdüreceğiz" diye konuştu.

Rektör Korkmaz'ın konuşmasının ardından 10 profesör, 16 doçent ve 47 yardımcı doçente biniş giydirildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle'nin binişini ise Rektör Korkmaz ile babası İsmail Karakelle birlikte giydirdi.

Daha sonra Vali Kürklü ve Rektör Korkmaz tarafından 10'uncu kuruluş yılı pastası kesildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Makü'nün Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement