Burdur Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin Anayasasının Mutlaka Yapılması Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Burdur Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin Anayasasının Mutlaka Yapılması Gerekiyor

Burdur Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin Anayasasının Mutlaka Yapılması Gerekiyor

Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyorSAĞLIK- Sen Genel Başkanı Metin Memiş, önümüzdeki dönem için İslam hukuku, kültürü içinde barındıran dışarıdan etkileşimin olmadığı, milletin anayasasının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

30.04.2016 16:19

Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor

SAĞLIK- Sen Genel Başkanı Metin Memiş, önümüzdeki dönem için İslam hukuku, kültürü içinde barındıran dışarıdan etkileşimin olmadığı, milletin anayasasının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık- Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sendikanın Burdur Şubesi yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik ile sendika yöneticileri ve üyelerin de katıldığı törende konuşan Genel Başkan Metin Memiş, yeni anayasa çalışmalarına değindi. Bu çalışmayı çok önemsediklerini söyleyen Metin Memiş, şöyle dedi: "Ülkemizde bir hukuk devrimi yapıldı değil mi? Aslında bu hukuk devrimi yabancı ülkelerin hukuk kavramları alınarak resepsiyonlarda kazanıldı. Medeni kanunumuzu İsviçre'den alıyor, ceza kanunumuzu İtalyan kanunlarına göre yapıyoruz. Mahkeme usulümüzü Alman usulüne göre yapıyor, Fransız İdare Hukuku'na göre idare ediliyoruz. Hukuk sistemine göre 'Türk vatandaşlığı nedir?' diye sorulduğu zaman; İsviçre Medeni Kanunu'na göre evlenen, İtalyan Ceza Yasası'na göre cezalandırılan, Alman Ceza Muhakemesi usulüne göre yargılanan, Fransız İdare Hukuku'na göre idare edilen, İslam hukukuna göre de gömülen bir Türk vatandaşlığı tanımı var maalesef. Onun için önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yeni anayasaya ama bu yeni anayasayı yaparken de İslam hukukunun da içinde olduğu, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor ki Memur- Sen ailesi olarak biz dün aldığımız inisiyatifimizi bugün de almaya hazırız diyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Sağlık- Sen Genel Başkanı Memiş: Milletin Anayasasının Mutlaka Yapılması Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement