Burdur Tanıtım Günleri" Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Burdur Tanıtım Günleri" Başlıyor

Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde 19-22 Mart günlerinde düzenlenecek "Burdur Tanıtım Günleri" öncesi İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirildi.

18.03.2015 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde 19-22 Mart günlerinde düzenlenecek "Burdur Tanıtım Günleri" öncesi İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirildi.

Burdur Valiliği'nin himayesinde ve Burdur Belediyesi ve İstanbul Burdurlular Derneği desteğiyle düzenlenen tanıtım etkinlikleri kapsamında Burdurlular, ilk olarak İstiklal Marşı'nın yazarı ve Burdur'un ilk milletvekillerinden Mehmet Akif Ersoy'u, Edirnekapı Şehitliği'nde mezarı başında andı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in de hazır bulunduğu programa, yöresel kıyafetler giyen Burdurlular da büyük ilgi gösterdi. Okunan duaların ardından Ersoy'un kabri çiçeklerle donatıldı.

Daha sonra Beyoğlu Tünel'de bir araya gelen Burdurlular, buradan Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüdü. En önde kağnı arabasının yer aldığı yürüyüşte, "Burdur Tanıtım Günleri, 19,20,21, 22 Mart - Hadi Gayri Sen de Gel" pankartı açtı. Yürüyüş boyunca İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlara ve esnafa Burdur'a özel ceviz ezmesi dağıtıldı.

ABD'li siyahiler, Burdur halk oyunlarına eşlik etti

Galatasaray Lisesi'ne ulaşan gruptakiler, burada Burdur'a özgü halk oyunları gösterisi sundu. Burdur'un en önemli halk oyunlarında biri olan "Teke Zortlatması"na ABD'li siyahilerin eşlik etmesi oyunları izleyenlerden alkış aldı.

Yöresel kıyafetler giyen Havaana Koçak, kağnı üzerinde Burdur'u tanıtan ve Çanakkale Zaferi'ni anlatan iki şiir okudu.

Burada konuşan Burdur Valisi Kürklü, İstanbul'da ilk kez tanıtım günleri düzenlediklerini, kendilerine ve Burdur'a ve Burdur'un kültürüne güvendiklerini söyledi.

İstanbulluları, Feshane'deki tanıtım günlerine davet eden Kürklü, "İmparatorlar şehri Sagalassos'umuzla, hızlı atların ve gladyatörlerin şehri Kibyra'yla İstanbul'a çıkartma yapıyoruz. Burdur'u görmeyen, Burdur neresidir diye merak edenleri Feshane'ye bekliyoruz. Şundan emin olsunlar geldiklerine pişman olmayacak. Burdur, hakikaten kültür zengini, değişik tatların lezzetlerin bulunduğu bir kentimiz" diye konuştu.

Açılışı yarın yapılacak etkinlikte, kamu ve özel sektörden diğer kurumların katılımıyla Burdur'un doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur Tanıtım Günleri' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement