Burhaniye'de Asırlık Gramofondan Şarkı Türkü Dinleniyor - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Asırlık Gramofondan Şarkı Türkü Dinleniyor

Burhaniye\'de Asırlık Gramofondan Şarkı Türkü Dinleniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Türk Sanat Müziği Korou Şefi Ali Özcan’ın işyerinde bulunan gramofon ilgi odağı oluyor.

25.03.2015 15:09

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Türk Sanat Müziği Korou Şefi Ali Özcan'ın işyerinde bulunan gramofon ilgi odağı oluyor.

Ali Özcan'ın büro mobilyaları sattığı işyerinin köşesinde sergilediği eski gramofon, radyo ve pikaplar ilgi görüyor. Gramofonda Muzaffer Akgün'den Zeki Müren'e kadar eski sanatçıların taş plaklarını dinleyen Özcan, nostalji yaşadığını anlattı. İşyerinde bulunan asırlık gramofon ve radyolar gelen müşterilerin de büyük ilgisini çekiyor. Eskiden gramofon dinlediklerini söyleyen Nuri İzci, "Çok eskiden, ilk defa tabi pikap yokken gramofon vardı. 78'lik taş plak devriydi o zamanlar. Gramofon çalardık evlerimizde. Sonradan pikap ve kasetler çıktı. Bu gramofon artık çok nostalji oldu. Artık hatıra olarak saklıyoruz" dedi.

Gençlerin gramofonu tanımadığını ifade eden Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan ise," Bizim çocukluğumuzda öyle teknolojik cihazlar yoktu. İşte, ancak, taşrada gramofon denen şu aletle müzik dinlemek mümkündü. Daha sonra radyolar çıktı. Bu lambalı radyolar, o zamana göre, uzun dalga, orta dalga, kısa dalga olarak üç dalga üzerinden yayın yapan cihazlardı. Günümüzde bunlar demode oldu. Fakat biz eskiden kalan bu eşyaları heba etmedik. Sakladık. Gramofonda ancak taş plak dinlenebilir. Ne yazık ki onların da çoğu heba oldu. Çizildi. Sağlamları çok az kaldı" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Asırlık Gramofondan Şarkı Türkü Dinleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement