Burhaniye'de Mahalle Sağlığı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Mahalle Sağlığı Kampanyası

Burhaniye\'de Mahalle Sağlığı Kampanyası

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyeye bağlı sağlık ekiplerince başlatılan “Mahalle Sağlığı Kampanyası” kapsamında sağlık ekipleri ilçenin mahallelerini dolaşarak vatandaşa sağlık hizmeti götürüyor.

07.02.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyeye bağlı sağlık ekiplerince başlatılan "Mahalle Sağlığı Kampanyası" kapsamında sağlık ekipleri ilçenin mahallelerini dolaşarak vatandaşa sağlık hizmeti götürüyor.

Burhaniye Belediyesi Sağlık Ekibi, geçtiğimiz Salı günü Cumhuriyet Mahallesinde bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmada; toplam 56 kişi muayene edildi. Cumhuriyet mahallesinde sağlık kontrolü gerçekleştiren Burhaniye Belediyesi Sağlık Ekipleri mahallede yapılan muayeneler sonucunda sağlık problemi olan vatandaşlara ilaç almaları için reçetelerini yazdı. Enjeksiyon yolu ile ilaç alması gereken hastalara enjeksiyon yolu ile ilaçlarını verdi. Hasta ve yatalak hastaları evlerinde ziyaret eden sağlık ekibi bu hastaların sağlık kontrollerini evlerinde gerçekleştirdi. Toplamda 56 kişinin sağlık kontrolleri yapıldı.

Opr. Dr. Lemi Turgut, "Mahalle Sağlığı Kampanyası" hakkında, "Halka hizmet borcumuzu ödüyoruz; onların sağlık sorunlarının çözümünde bir nebze de olsa katkı sunuyoruz. Tüm halkın sosyal güvenceli, eşit, parasız sağlık hizmetine ulaşmasının en ideal çözüm olacaktır. Mahalle Sağlığı Kampanyasındaki bir sonraki durağımız Geriş Mahallesi olacaktır. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Kavakdibi mahallesinde sağlık kontrolleri yapan ekibimiz, 42 kişiyi muayene etti. Vatandaşlarda hipertansiyon, diyabet gibi rahatsızlıklar olduğunu teşhis ederek bölge halkının sağlığının korunmasında önemli bir rol üstlendik. Çalışmalarımız devam edecek" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Mahalle Sağlığı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement