Burhaniye'de Organik Pazar Açılışı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Organik Pazar Açılışı Yapılacak

Burhaniye\'de Organik Pazar Açılışı Yapılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, organik tarım her geçen gün yaygınlaşırken, Pazartesi günü saat 11.00 de Organik Pazarı açılışı yapılacak.

14.08.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, organik tarım her geçen gün yaygınlaşırken, Pazartesi günü saat 11.00 de Organik Pazarı açılışı yapılacak. Belediyenin Kapalı Pazar yerinde ayırdığı alanda açılacak olan Organik Pazarı'nda başta Kırtık Mahallesi olmak üzere organik üretim yapan vatandaşlar ürünlerini satacak.

Burhaniye de Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın öncülüğünde oluşturulan Organik Pazarı'nın açılışına herkesi beklediklerini anlatan Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ," Burhaniye İlçemiz Organik Tarım açısından gün geçtikçe aşama kaydetmektedir. Tarım alanlarının uygunluğu, ulaşım ağının merkezi olması, havalimanı, limanlara yakın olması gibi avantajları vardır. Ayrıca dünya genelinde Organik Tarım ile üretilen ürünlerin tüketiciler tarafından tercih edilmesi nedeniyle pazarlama sıkıntısı olmamasından dolayı Organik Tarım'ın geleceği çok açıktır. İlçemizde 2015 Yılı içerisinde temeli atılması planlanan Reşitköy Barajı bitirilmesi ile bölgemiz daha da her açıdan daha da uygun koşullara sahip olacaktır. İlçemiz Kırtık Mahallesinde 41 üreticinin yanı sıra, Taylıeli 3 Çiftçi ve 1 Anonim Şirket, Hacıbozlar'dan 10 çiftçi, Şarköy'den 2 çiftçi, Pelitköy'den 1 çiftçi de organik üretime geçmiştir. Burhaniye'de bugün itibariyle 56 kişi, 3 firma olmak üzere 59 üretici ile 6.347 da alanda organik tarım yapılmaktadır ve bu sayı günden güne artmaktadır.

İlçemizde en önemli Organik Tarım Projesi 2010 yılında İlçemiz Kırtık Mahallesi Sinekli Yaylasında 34 çiftçiyle hayata geçirilmiş olup, 2014 yılından itibaren çalışmalar İlçe Müdürlüğümüzün katkıları ile hızlandırılmış, üretimin arttırılması ve tanıtım faaliyetlerine önderlik edilmiştir. Bu amaçla 2015 yılı Mart ayında İşkur ortaklığı ile 18 çiftçinin katıldığı 11 gün süreli eğitim çalışması yapılmış, katılımcılara sertifikaları verilmiştir.2015 yılı sertifikasyon kuruluşu olarak Ecocert firması ile anlaşma yapılmış kontrol ve sertifikasyon işlemleri sonuçlandırılarak her üreticiye organik ürün sertifikası verilmiştir. İlçe Müdürlüğümüzce Kırtık Mahallesi girişine görünürlüğü sağlamak amacıyla tanıtım levhası, Kırtık Köyü Organik Tarım Derneği logo ve etiket yaptırılarak hayata geçirilmiştir. 2015 yılı çilek üretiminin değerlendirilmesi amacıyla organik çilek reçeli ve organik çilek marmelatı üretilerek 400 gramlık kavanozlarda pazara hazır hale getirilmiştir.

Ürün paketleme tesisinin kurulması amacıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansına proje

2014 yılında Kırtık Mahallesi'nde Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği kurulmuştur. Organik Tarım faaliyeti bu dernek tarafından yürütülmektedir.

Kırtık Köyü organik üretimine yönelik tüm çalışmalar İlçe Müdürlüğümüz destekleri ve Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği ile müştereken yürütülmektedir.

2014 Yılı sertifikasyon bedelleri Burhaniye Belediyesince finanse edilmiştir. 2015 Yılı sertifikasyon bedelleri ise Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği tarafından karşılanarak, her üreticiye organik ürün sertifikası verilmiştir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Organik Pazar Açılışı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement