Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması

"Torba Kanunu'nu yeterli görmüyoruz.

14.09.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur Sendikası Genel Başkanı Uğur Ünalan, kamu çalışanlarına hitap etmediğini savunduğu Torba Kanunu'nu yeterli görmediklerini belirtti.

Ünalan, Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini ilgili mercilere iletme, üyelerin problemlerinin çözümlenmesi derdinde olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirtti.

Sendika olarak yaptıkları faaliyetleri anlatan Ünalan, hükümetten adalet çalışanlarının fazla çalışma karşılığı ücretlerin hemen ödenmesi ve buna ilişkin sınırlayıcı hükümlerin mevzuattan çıkarılması yanında fazla çalışma ücreti tutarının artırılması yönündeki beklentileri karşılayacak bir düzenlemeye gidilmesini istedi.

Hakim ve savcıların maaşlarında seyyanen zam yapılmak suretiyle ilave artışın söz konusu olduğunu, Adalet Bakanlığı'nın bel kemiğini oluşturan diğer adliye çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Ünalan, yapılacak bir düzenlemeyle fazla çalışma ücretinden bütün adalet çalışanlarının yararlanması gerektiğini dile getirdi.

Hükümetten, 4/C'li personelin 4/A veya 4/B statüsüne geçirilmesine yönelik düzenleme yapılmasını, kamuda emekli ikramiyesinin ödenmesindeki 30 yıl sınırının kaldırılmasını ve 15 Ocak 2005'den sonra memuriyete başlayanlara ek derece verilmesini talep eden Ünalan, "Torba Kanunu'nu yeterli görmüyoruz. Kamu çalışanlarına hitap etmiyor" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement