Bursa, Bursalı Ünlülerin Oynayacağı Filmle Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bursa, Bursalı Ünlülerin Oynayacağı Filmle Tanıtılacak

Bursa, Bursalı Ünlülerin Oynayacağı Filmle Tanıtılacak

Bursa SKAL Kulübü Derneği, Bursa’nın turizmdeki potansiyelini yansıtacak farklı bir tanıtım filmine imza atarak ünlü sanatçılar Bursa türkülerini, Bursa’nın dünyaca ün yapmış turistik bölgelerinde seslendirecek.

18.05.2014 11:33

Bursa SKAL Kulübü Derneği, Bursa'nın turizmdeki potansiyelini yansıtacak farklı bir tanıtım filmine imza atarak ünlü sanatçılar Bursa türkülerini, Bursa'nın dünyaca ün yapmış turistik bölgelerinde seslendirecek.

Bursa SKAL Kulübü Derneği'nin Mayıs ayı olağan toplantısı Bursa SKAL Kulübü üyesi Meltem Mısırlıoğlu'nun ev sahipliğinde Central Hotel'de, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun'un da katılımıyla yapıldı. Programın açılışındaki konuşmasında Vehbi Varlık, Bursa'nın farklı bir tanıtım filmine ihtiyacının var olduğuna dikkat çekti. Varlık, tanıtım filmini, Bursa SKAL Kulübü'nün öncülüğünde, Bursa Valiliği ve diğer ilgili kurumların desteğiyle hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bursalı ünlü sanatçıların rol almasını planladıkları tanıtım filmi hakkında detaylar veren Varlık, "Bursa'nın tanıtımı için birçok farklı projemiz var. Bunların ilki olarak hayata geçirmek istediğimiz tanıtım filmi projesi kapsamında, adları Bursa'yla özdeşleşen ünlü sanatçılar ile ünlü oyuncuların rol alacağı tanıtım filmi çekme çabamız var. Ön çalışmalarına başladığımız projede ünlüler, Bursa türkülerini, Bursa'nın dünyaca ün yapmış turistik bölgelerinde seslendirecek" şeklinde konuştu.

Bunun için bir yapım şirketleriyle görüşmelerin başladığını bildiren Vehbi Varlık, "Daha somut adımları önümüzdeki günlerde atacağız. Bu somut adımlar da filmde oynayacak olan oyuncuların ve seslendirilecek olan türkülerin belirlenmesiyle atılacak. Biz Bursa SKAL Kulübü Derneği olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnanıyoruz ki bu çalışma Bursa tarafından sahiplenilecek ve en kısa zamanda hayata geçirilecektir" diye konuştu.

Proje kapsamında daha kesin olmamakla birlikte Beyazıt Öztürk, Fettah Can ve Fatih Erkoç gibi Bursalı ünlü sanatçıların yanı sıra Bursalı sinema sanatçıları ve Bursalı tiyatroculara da yer verilmesi beklendiği ifade edelirken, gecenin onur konuğu olan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise, "Bursa ve Turizm" konulu sunumu ile Bursa'daki turizm faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın özellikle son yıllarda sağlık turizmi alanında önemli adımlar attığına dikkati çeken Samet Ercoşkun, 2011 yılında Bursa'ya gelen sağlık turisti sayısının bin 188 iken, bu rakamın 2013 yılında 5 bin 723'e yükseldiğini dile getirdi. Vali Yardımcısı Ercoşkun, "Tabi bu gelen turistlerle de alakalı. Gelen turist sayımız arttıkça, sağlık turizminde de hasta sayımız artmakta. Bunların bir kısmı da doğrudan tedavi maksadıyla Bursa'ya gelen kimselerdir" dedi.

Bursa'daki deniz ve kıyı turizmi konusunda açıklamalarda da bulunan Ercoşkun, "Bu konuda çok fazla kullanmadığımız önemli bir potansiyel var. Yaklaşık 155 kilometrelik bir sahil şeridimiz var. Son dönem itibariyle Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine geldi bu konu. Bursa'daki sahil turizmi canlandırılmaya gayret ediliyor. Bu maksatla özellikle Denizcilik Müsteşarlığı'yla yapılan yazışmalar neticesinde Mudanya ve Gemlik limanlarımızın kurvaziyer gemilerin yanaşmasına müsaade edecek şekilde düzenlenmesine ilişkin taleplerimiz oldu. Yapılan incelemelerde bu gemilerin buraya yanaşabileceği öngörülmüştür. Gelecek dönemde hem Mudanya'da, hem Gemlik'te bu maksatla tadilatlar yapılacak ve buralar gemilerin yaklaşması ve yanaşmasına müsait hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ve sunumların ardından gece, Bursa SKAL Kulübü Derneği Başkanı Vehbi Varlık'ın Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun'a plaket takdimi ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa, Bursalı Ünlülerin Oynayacağı Filmle Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement