Bursa'da Aşırı Kar Yağışı Nedeniyle Kriz Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Aşırı Kar Yağışı Nedeniyle Kriz Merkezi Kuruldu

Bursa\'da Aşırı Kar Yağışı Nedeniyle Kriz Merkezi Kuruldu

Bursa Valiliği, 3 gündür aralıksız yağan kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu.

08.01.2015 00:05  Güncelleme: 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valiliği, üç gündür aralıksız yağan kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kurulan kriz merkezinde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Karaloğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kriz merkezinde ilgili kurumların temsilcilerinin bulunduğunu ve acil durumun, sonuçlanıncaya kadar devam edileceğini söyledi.

Yarın akşama kadar kentte kar yağışının devam edeceğinin beklendiğini belirten Karaloğlu, il genelinde okulların yarın tatil edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şu anda bölgemizde kapalı karayolumuz yok ama Mezitler Vadisi'nde sıkıntımız var. Kar kalınlığı iki metreye yaklaştı. Mezitler Vadisi'ne tırları ve kar lastiği ile zinciri olmayan araçları sokmuyoruz. Normale dönünceye kadar da bu araçları Mezitler Vadisi'ne sokmama kararımız var. Çünkü yol çok kaygan. Dorseli tırlar kayarak yolu kapatıyor. Onun için şoförlerimizden anlayış bekliyoruz. Tırları gönderirsek o yolu açık tutma şansımız yok. Balıkesir- İzmir yolunda yaşanan durumu Ankara yolunda yaşama riskimiz var. O duruma sokmamak için araçları bekletiyoruz. Oradaki şöför arkadaşlara Kızılay aracılığıyla 900 paket erzak dağıtıldı."

"205 mahallenin yolu kapalı"

Mahalle ve köy yollarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin arazide çalışmalarına devam ettiğini belirten Karaloğlu, tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığını aktardı.

Yolların tekrar açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Karaloğlu, "Şu saat itibariyle 205 mahallenin yolu kapalı durumda. Elektrik olarak da soğuğa bağlı olarak enerjisi olmayan mahalle sayımız artıyor. 30 mahallemize de şu an itibarıyla elektrik veremiyoruz" diye konuştu.

Hamile kadına ulaşmaya çalışıyorlar

Karaloğlu, şehir merkeziyle ilçelerde elektrik dağıtımıyla ilgili bir sorunun olmadığına değindi.

Gemlik Dikilitaş bölgesinde üç aylık kanamalı gebe kadına bölgedeki 4 metrelik kar dolayısıyla ulaşamadıklarını ifade eden Maraloğlu, "Şu anda Büyükşehir Belediyesinin yol açma ekipleri ile AFAD, 112 ve UMKE'nin ekipleri arazide. Hastamıza bu gece ulaşabiliriz diye temenni ediyoruz. İnşallah bir sorun olmadan hastayı hastaneye ulaştırmış oluruz" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Aşırı Kar Yağışı Nedeniyle Kriz Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement