Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısının En Net Görüntüsü - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısının En Net Görüntüsü

Bursa'daki patlamanın yeni görüntüleri saldırının boyutunu gözler önüne serdi. İstanbul'dan kuryeyle getirilen bomba için "kitapları aldın mı?" şifresi kullanılmış.

29.04.2016 14:03  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulucami'de geçtiğimiz gün yaşanan canlı bomba saldırısının boyutlarını gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınanların sayısı 16'ya yükselirken, bombanın İstanbul üzerinden bir kurye ile getirildiği ve "kitapları aldın mı?" şifresinin kullanıldığı ortaya çıktı.

PATLAMANIN EN NET GÖRÜNTÜSÜ

Patlamanın yaşandığı bölgenin karşısında bulunan bir baharatçının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, patlama anında dev alevlerin çıktığı ve camların patladığı görülüyor. Patlamanın ardından vatandaşlar panikle kaçışırken, o anlar da güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İLİŞKİSİ OLAN HERKES GÖZALTINDA

Terör polisi, bombacının kimliğini tespit etmek için 5 ilde farklı ailelerden DNA örneklerinin sonucunu bekliyor. Bombacının kimliği parmak izinden tespit edilemezken, kullanılan sahte kimlik, kimliğin sahibi, bombacıyı yönlendiren, bombaları getiren ve ilişkili tüm kişiler gözaltına alındı.

2 GÜN KEŞİF YAPMIŞ

Suriye'den Şanlıurfa'ya buradan da otobüsle Bursa'ya gelen 25 yaşındaki kadın bombacının 4 gün boyunca Bursa'da kaldığı, olaydan 2 gün önce de metroya binerek yanında iki kişiyle Kapalıçarşı bölgesinde keşif yaptığı belirlendi. Çanta içindeki bombanın bir kurye vasıtasıyla İstanbul'dan otobüsle Görükle'deki öğrenci evine getirildiği, Urfa'dan gelen kadın bombacının ise burada bu kişilerle buluşarak olayın organize edildiği öğrenildi.

ŞİFRE: KİTAPLARI ALDIN MI?

Bursa'da bu işin koordinatörü durumundaki kişinin kuryeyle ve bombanın ulaştırıldığı kişiyle yaptığı görüşmelerde, "kitapları aldın mı" şifresini kullandığı belirtildi.

BOMBA ÇANTADAYDI, HEDEF KAPALIÇARŞIYDI, TELEFONLA GÖRÜŞEN KİŞİ ARANIYOR

Bombacının olay günü taksiyle Ulucami civarına geldiği, bombanın elindeki çantada olduğu görüntülerden kesinleşti. Bombacı kadının sol elinde çantayı taşıdığı, sağ elinde ise telefon görüşmesi yaptığı, 2 resmi polisin yanından geçmesinin 5-6 saniye sonrasında ise bombayı patlattığı belirlendi. Polis, güvenlik kamerasında bombacıyı yönlendirdiği tespit edilen kişiyi de yakalamak için çalışmasını sürdürüyor. Bombanın Irak ve Suriye'de rahat bulunan C4 yapımı olduğu hedefin de Kapalıçarşı ve insanların yoğun olduğu Ulucami civarı olduğu tahmin ediliyor. Olay yerinde bulunan telefon hattının erkek bir şahıs adına kısa süre önce alındığı, bundan sadece bir görüşmenin yapıldığı da öğrenildi. Olay yerinde bulunan sahte kimlik parçalarının ise Afyon'da yaşayan Karacabey nüfusuna kayıtlı S.Y. adına bombacının fotoğrafı kullanılarak hazırlandığı da belirlendi.

KİMLİK HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bombacının kimliği ve Ankara bombacısıyla aynı hücrede kaldığı haberi teyit edilemedi. Bursa'ya daha önce gelmeyen ve adres bilmeyen bombacı kadının, Suriye'de eğitim gördüğü, parmak izi kaydının Emniyet, Jandarma ve Göç İdaresi'nde olmadığı da kaydedildi. Polis yetkilileri, 5 ildeki ailelerden gelecek DNA karşılaştırmasının ardından kimlik tespitinin daha kolay şekilde ortaya çıkarılacağını ifade ettiler.

"EVET CANLI BOMBA BU"

Canlı bombanın üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. ile Emine K. da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Polis, Afyonkarahisar'da yaşayan Sultan Y.'nin kimliğinin bir şekilde işe girme vaadi ile kopyalandığını daha sonra bu kimliğin henüz ismi belirlenemeyen canlı bombaya verildiğini açıkladı.

Polis, bombalama olayının kilit ismi olan Emine K.'nın ise Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bombayı çanta içersinde Bursa'ya getirerek, merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki öğrenci evine teslim ettiğini ortaya çıkarttı. Polis, canlı bombayı taşıyan sürücüye Emine K.'nın fotoğrafını gösterdiklerinde "Evet canlı bomba bu" dediğini ifade etti.

78 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan Bursa'da son aylarda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, örgüte yönelik operasyonlarında 78 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerden birisinin de bombalı saldırı olayında gözaltına alınanlarla ilişkisinin olduğu kaydedildi.

Bursa\'daki Canlı Bomba Saldırısının En Net Görüntüsü

Son Dakika Güncel Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısının En Net Görüntüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • yorumcu: Gebermiş gitmiş darısı diğer canlı bombalara . 9 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZ VE VATAN TOPRAKLARI ADINA YAŞAMINI HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN RANTİYECİ SİYONİSTLER İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ.. 5 3 Yanıtla
  • Vatandaş: Ne garip değilmi, ülkemizde bir patlama oldumu bu işid yada pkk diye açıklanmamışsa AKP ve CHP sempatizanı olanlar tartisiyor, yani simdi AKP bastan gitse göden canlar gerimi gelecek, yafa CHP basa gelse? O bu değilde işid müslüman ise bu saldırı cami avlusunda onlar yapmaz, canlı bomba türk olduğuna gore geriye bir seçenek kalıyor pkk şimdi soruyorum her haberde yorum yazan pkk lı arkadaşlar şimdi neden Sesimiz çıkmıyor yoksa siz müslüman bir örgüt olduğunuzamı inaniyorsunuz ? 3 2 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZ VE VATAN TOPRAKLARI ADINA YAŞAMINI HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN RANTİYECİ SİYONİSTLER İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ.. 1 2 Yanıtla
  • A: On dk musade ayni yerde gorusuruz . 1 0 Yanıtla
  • A: Sen simdi ne yapmayi dusunuyorsun eski nisanlin ne oldu oda evlendimi .Sen ne is yapiyordun .Kusura bakma dertlesiyoruz gercekten ihtiyacin var bana 0 1
  • A: Ben bu acilarla buyudum .Onun icin pkk denilen hainlere cok ofkeliyim .Bulsam bir kasik suda bogabilirim onlara .İste herkesin kendine gore dertleri var .Burasi imtihan dunyasi . 0 0 Yanıtla
  • A: Biz bes kardesiz bir abim var ikinci ben uc erkek dort sehit olan kardesim bes kiz.Annem babamkardesim oldukten sonra ikiside genc yasta birbucuk yil arayla vefat ettiler .Kardesiminacisi bitmeden anne baba acisi bizleri perisan etti .Ama Rabbimin takdiri ilahisi .Emir buyuk yerden .Tevekkul ediyoruz.Elden bir sey gelmiyor .Annemi cok ozluyorum . 0 0 Yanıtla
  • A: Yanlislikla butun yorumlari sildim .Tekrar yazarmisin . 0 0 Yanıtla
  • Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor
    10:37 Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor

    Ramazan ayında Şanlıurfa'da binlerce tepsi yemeği, mahalle fırınlarında pişirilerek sofralara sunuluyor. Fırıncılar, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor.

  • Muğla'da Kalbinde Sorun Bulunan Bebek Ambulans Uçakla İstanbul'a Sevk Edildi
    10:34 Muğla'da Kalbinde Sorun Bulunan Bebek Ambulans Uçakla İstanbul'a Sevk Edildi

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kalbinde sorun bulunan 2 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeğe, kalbinde yaşanan sorun nedeniyle ileri yoğun bakım tedavisi uygulanmasına karar verildi. Bebek için Sağlık Bakanlığından ambulans uçak talebinde bulunuldu ve talep olumlu karşılandı. Ambulans uçak, Milas-Bodrum havalimanına indi ve bebek İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne nakledildi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy'e Yörük Festivali Müjdesi Verdi
    10:34 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy'e Yörük Festivali Müjdesi Verdi

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek bir sonraki görev döneminde 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyeceklerini müjdeledi. Günel, köylerin sorunlarına daha çok eğileceğini ve köy yollarını yenileyeceğini belirtti.

  • Türkiye Yerel Yöneticilerini Seçmek İçin Sandık Başına Gidecek. Bir Milyon 32 Bin 610 Genç İlk Kez Oy Kullanacak
    10:34 Türkiye Yerel Yöneticilerini Seçmek İçin Sandık Başına Gidecek. Bir Milyon 32 Bin 610 Genç İlk Kez Oy Kullanacak

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimde kayıtlı seçmen sayısını 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi. YSK’nın verilerine göre, 18 yaşını dolduran bir milyon 32 bin 610 genç bu seçimde ilk kez oy kullanacak.

  • Kumluca Belediyesi Karabük Etkinlik Alanı'nda İftar Programı Düzenledi
    10:34 Kumluca Belediyesi Karabük Etkinlik Alanı'nda İftar Programı Düzenledi

    Kumluca Belediyesi, Karabük Etkinlik Alanı'nda düzenlediği iftar programına vatandaşları davet etti. Başkan Köleoğlu, programda yaptığı konuşmada belediyenin sosyal belediyecilik anlayışını vurguladı ve hizmetlerini anlattı.

  • Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı
    10:33 Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 zanlı gözaltına alındı. Operasyonlarda 6,72 gram sentetik uyuşturucu ve 317 sentetik hap ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan zanlılar hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

  • Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor
    10:32 Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor

    Microsoft'un Windows 10 için yapacağı güncelleme ile kilit ekranı daha işlevsel hale gelecek. Kullanıcılar, kilit ekranında hava durumu, trafik durumu ve finansal bilgiler gibi önemli bilgilere erişebilecekler. Ayrıca Windows Spotlight özelliği sayesinde kilit ekranı daha ilgi çekici hale gelecek. Bu güncelleme, Windows 10'un genel performansını ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

  • vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı
    10:32 vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

    vivo, uygun fiyatlı yeni Android akıllı telefonu T3 5G'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Google Play Console'da görüntülenen cihazın özellikleri arasında MediaTek Dimensity 7200 işlemci, 8 GB RAM, Full HD+ ekran ve LED flaşlı dikey kamera kurulumu bulunuyor. vivo T3 5G'nin 21 Mart'ta 240 dolar fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum, Kanal İstanbul tartışmasını eleştirdi
    10:32 Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum, Kanal İstanbul tartışmasını eleştirdi

    Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum, seçimler öncesinde muhalefetin kendisini Kanal İstanbul üzerinden eleştirdiğini belirtti. Kurum, önceliği olmayan işlerin gündemlerinde olmadığını söyledi. Ayrıca, kendisine yöneltilen 'Kanal İstanbul'u yapalım' teklifine 'Bizim başka önceliklerimiz var' diyebileceğini ifade etti.

  • Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti
    10:31 Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti

    Hakkari'de etkili olan karla karışık yağmur, 3 bin 478 rakımlı Sümbül Dağı'ndan çığın inmesine neden oldu. Devasa çığın Zap suyunun akışını kesmesi cep telefonuyla kaydedildi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

  • Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti
    10:31 Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde yamaç paraşütüyle uçuş yapan Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, kontrolünü kaybederek kayalıklara düştü. Şenergin ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement