Bursa Futbolu 105 Yaşında' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa Futbolu 105 Yaşında' Sergisi Açıldı

Bursa Futbolu 105 Yaşında\' Sergisi Açıldı

BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından, araştırmacı- gazeteci İsmail Kemankaş'ın desteğiyle hazırlanan 'Bursa Futbolu 105 Yaşında' temalı sergi, törenle açıldı.

05.12.2016 17:00

BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından, araştırmacı- gazeteci İsmail Kemankaş'ın desteğiyle hazırlanan 'Bursa Futbolu 105 Yaşında' temalı sergi, törenle açıldı.

Kentin futbol tarihine, Bursa Kent Müzesi'nde ışık tutan 'Bursa Futbolu 105 Yaşında' adlı sergi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa spor Başkanı Ali Ay'ın da katıldığı törenle açıldı.

Hakem Osman Erezkara'nın açılış düdüğüyle serginin kurdelesini Başkan Altepe ve Bursaspor Başkanı Ali Ay kesti. Sergi, Bursa Kent Müzesi'nde, 22 Şubat Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılışında yaptığı konuşmada, tarihinden turizmine ve doğal güzelliklerine kadar zengin birikimiyle dikkati çeken Bursa'nın spor kültürünün de bir asrı aşkın geçmişinin olduğunu söyledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da sergiye emeği geçenleri tebrik ettiği konuşmasında, çocuklara Bursa'nın futbol tarihinin de öğretilmesi gerektiğine değinerek, "Bursaspor, 1963 yılında kuruldu ama Bursa'nın futbol tarihi 105 yıl önceye uzanıyor. Bu sergide 1920 yılından da çok güzel kareler var. Bu değerleri çocuklarımıza göstermemiz lazım ki, Bursaspor'u daha iyi tanıtalım ve çocuklarımızı Bursasporlu yapalım" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Futbolu 105 Yaşında' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement