Bursa Kültür Sanat Çalışma Grubu Hanım Elleri Çarşısını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bursa Kültür Sanat Çalışma Grubu Hanım Elleri Çarşısını Ziyaret Etti

Bursa Kültür Sanat Çalışma Grubu Hanım Elleri Çarşısını Ziyaret Etti

Bursa Kent Konseyi Kültür Çalışma Grubu Başkanı Gülay Ünal ve yönetimi Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret etti.

18.10.2014 14:31

, İznik Kent Konseyi Sekreteri Havva Çandar ve yönetimi ile birlikte Hanım Elleri Çarşısını ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten memnun kaldığı belirten Belediye Başkanı Osman Sargın "İznik Kent Konseyi Kadın Kolları ile gerçekleştirdiğimiz Hanım Elleri Çarşısı ve Gurmeler eşliğinde ise Lezzet Şöleni düzenledik. Burada Birbirinden güzel 40 yakın yemek çeşidi yarıştı. İlk üç'e girenler ödüllendirilerek yöresel yemek olarak belirlendi. Yöresel İznik yemeği olarak Kafkas mantısı, Papaz yahnisi ile Şeftali tatlısı olarak belirlendi" dedi. Başkan sargın İznik tarihi hakkında misafirlere bilgi verdi.

İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar Hanım Elleri çarşısında yaptığı konuşma da" Yıllardır siyasetin içinde olaraktan bir fiil çalışan ve Çandar Çini işletmesinin sahibiyim. Bizde seçimle beraber Sayın Osman Sargın başkanımla birlikte bu göreve talip olduk. Burada benim arkadaşlarım 115 kişi. Benim asıl amacım İznik'te sürdürülebilir çarşının ayaklarını burada oluşturmak. Sürdürülebilirde 115 kişiden oluşturulmayacak 300 kişiye kadar çıkmayı hedeflediğimiz çok özel bir çarşı. Ben arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde böyle bir çarşıyı hazırladık. Enerjimiz çok yüksek, burada onlar bana çok güveniyorlar bende onlara güveniyorum. Hocalarımızla, İznik kent konseyi yönetimi , Bursa Kent Konseyi Kültür Çalışma Grubu Başkanı Gülay hanım ve yönetimi ile birlikte çarşımız daha çok güçlendirilecek. Eksiklerimiz hızla tamamlayacağız. Açılış ile ilgili güzel eleştiriler aldım miting gibi olduğunu söylediler ve ben çok mutlu oldum. Kalıcı 14 neferim ve 2 hocam bulunmakta. İznik medeniyetlerin beşiği olduğu için aslında bir dünya kentidir. İki bağın arasında kalan bir elması, incisi olan Bursa keşfetmeye çalışıyor. Bursa ile beraber 2016'da İznik'te UNESCO' da inşallah yerini alır. Dünyayı beraber keşfederiz" dedi.

İznik Hanım Elleri çarşısını gezen Bursa Kent Konseyi Kültür Çalışma Grubu Başkanı Gülay Ünal ve yönetimi ardından ilçenin tarihi yerlerini ve Çini çarşılarını gezerek alış veriş yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kültür Sanat Çalışma Grubu Hanım Elleri Çarşısını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement