Bursalı Yunan Başkan Büyükşehir'de - Son Dakika
Güncel

Bursalı Yunan Başkan Büyükşehir'de

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, dedeleri Bursa'dan Yunanistan'a göç eden Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis'i ağırladı.

08.10.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis'in yanı sıra Serez Belediyesi başkanvekilleri Mistakidis Pavlos ve Papavasiliou Basilios ile Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın ve Elpidephoros Lapiridis de katıldı.

Duygulandıran ziyaret

Dedelerinin mübadele döneminde Bursa'dan Yunanistan'a göç ettiğini belirten Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte atalarının doğduğu toprakları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle şehrin tarihi ve turistik mekanlarını çok beğendiğini, tatlı ve yemeklerine hayran kaldığını ifade eden Angelidis, iki bölge arasındaki kültür ve düşüncelerin benzediğine dikkati çekti. Bursa'da çok mutlu olduğunu ve duygulandığını anlatan Angelidis, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Bursalıları da Serez'e davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise kendi dedelerinin de Balkan göçmeni olduğuna değinerek, Yunan hemşehrilerini Bursa'da ağırlamaktan dolayı sevinç duyduğunu söyledi.

İlişkiler gelişiyor

Balkan göçmeni nüfusunun yoğun olduğu Bursa'nın, Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna da işaret eden Karlık, iki bölge arasında dost ve kardeşlik ilişkilerini anlattı. Bölgelerarası ilişkilerin daha da gelişmesini istediklerini ifade eden Başkanvekili Karlık, ziyaretin ardından Angelidis'e Bursa bıçağı ile havlu, Bursaspor kravatı ve şehri anlatan kitapları; Angelidis de Karlık'a, Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın restore ettirdiği, Serez'de bulunan Zincirli Camii'nin bir portresi ile fotoğrafları ile bölgede yetişen zeytinyağını ve Serez'in tanıtım materyallerini hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursalı Yunan Başkan Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement