Butik Belediye Binasına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Butik Belediye Binasına Büyük İlgi

Butik Belediye Binasına Büyük İlgi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde ilçe belediyesinin hizmet binası olarak kullandığı 107 yıllık bina butik belediye binası olarak hizmete açılması yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

04.01.2015 10:41

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde ilçe belediyesinin hizmet binası olarak kullandığı 107 yıllık bina butik belediye binası olarak hizmete açılması yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Rum kökenli ustalar ve kalfalar tarafından 1908 yılında ilkokul olarak yaptırılan bina, kesme taş işçiliği ile dikkatleri çekiyor. Binanın kiremitleri Fransa ve Marsilya'dan iç ahşapları ise Yunanistan'ın Midilli adasından getirildi. 1928 yılına kadar Gülizar-ı Vatan ismiyle ilkokul olarak kullanılan bina yeni latin alfabesine geçişte bir süre kapanmış sonra tekrar eğitime açılmıştı. 1919 yılında Yunanlıların bölgeyi işgali sırasında Ali Çetinkaya komutasında bölge direnişi sırasında savaş gemilerinden atılan bir top mermisi binaya kısmen zarar vermiş, bina kısa sürede onarılarak kullanımına devam etmişti.

Daha sonra yeni okulların açılmasıyla terk edilen bina 2010 yılında tekrar restore edilerek Gömeç'e ve Belediyeye kazandırıldı. Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan "Belediye hizmet binamız tarihi yapısı ile dikkatleri çekiyor. Bu yapıyı ilçemize tekrar kazandıranlara teşekkür ediyoruz. Bu bina butik yapısı ile özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Butik Belediye Binasına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement