Yozgat'ta Büyük Önder Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Büyük Önder Atatürk'ü Anma Töreni

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Yozgat ve ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

10.11.2015 12:10  Güncelleme: 12:16

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Yozgat ve ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Sirenlerin çalması sırasında bazı sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Törene, Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ile İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenk kondu.

Saat 09.05'de tüm araçlar korna ve sirenlerini çalarken, yoldan geçen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Boğazlıyan

Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Keremit, Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anma programı Necmettin Yıldız Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi'nde devam etti.

Sarıkaya

Hükümet Konağı bahçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Program, çelenk sunma, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sonlandı.

Programa, Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yerköy

Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve saygı duruşuyla  başladı. Anma programına daha sonra Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda devam edildi.

Programa, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, okul müdürleri, daire amirleri ve veliler katıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yerköy İbn-i Sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Efendi Durmaz, Atatürk'ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

Akdağmadeni

Hükümet Konağı Meydanında düzenlenen çelenk sunma programına, Kaymakam Mahmut Şener, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Özkan, Belediye Başkan Vekili İrfan Coşgun, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Program daha sonra şiirlerin ve oratoryo gösterilerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Büyük Önder Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement