Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 77. Yılı - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 77. Yılı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

10.11.2015 13:49

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Atatürk'ün üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan ve lider olarak belleklerde ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını yad ederken Türkiye'yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla, ülkemize çağ atlatmıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı cumhuriyetin kurulması Atatürk'ün ve yüce Meclis'imizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyetin halka dayanan dinamik yapısı, yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır."

Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 10 Kasım'ın artık Atatürk'ün bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğunu kaydetti.

Milletin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazandığını belirten Tahmazoğlu, "Milletimiz, 92 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 77'nci yılında cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmet duygularıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Fadıloğlu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler katedildiğini belirtti.

Türkiye'nin istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam ettiğine işaret eden Fadıloğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak ecdat yadigarı vatan topraklarının savunmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmıştır. Vefatının 77'nci yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" açıklamasında bulundu.

GAİB Başkanı Çıkmaz

GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya liderleri arasında fikirleriyle yaşayan büyük bir devlet adamı olduğunu kaydetti.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yokluklar içerisinde kurarak tarihte büyük bir destan yazdığını belirten Çıkmaz, şunları aktardı:

"Atatürk'ün enkaza çevrilen Anadolu'da büyük emeklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti kısa bir süre içerisinde kalkınarak bölgenin en güçlü devletleri arasındaki yerini aldı. Atatürk, çağının ötesinde yaşayan, bugünkü güçlü ve büyük Türkiye'nin o dönemlerden itibaren şekillenmesini sağlayan bir dünya lideriydi. Vefatının 77'nci yılında Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve cumhuriyetimizin kurucusu olarak rahmet ve minnetle anıyoruz."

GSO Başkanı Konukoğlu

GSO Başkanı Adil Konukoğlu da Türk milletinin varlığını ve bağımsızlığını Atatürk'e borçlu olduğunu belirterek, O'nun ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli hedefleri olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün ileri görüşlü büyük bir devlet adamı ve büyük bir lider olduğunu belirten Konukoğlu, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için fikirleri ışığında ilerleyerek bıraktığı mirası gelecek nesillere gururla aktarmak için çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 77. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement