Büyükelçi Suikasti 2 Yıl Önce FETÖ'nün Kanalında Yayınlanmış! - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Suikasti 2 Yıl Önce FETÖ'nün Kanalında Yayınlanmış!

FETÖ'nün kapatılan kanalı Samanyolu TV'de Rus büyükelçi suikastını neredeyse birebir yayınlandığı ortaya çıktı. 'Nizama Adanmış Ruhlar' isimli dizide bir büyükelçi resim sergisine katıldığı sırada öldürülmek isteniyor.

27.12.2016 21:12  Güncelleme: 09:17

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı Samanyolu TV'de 2 yıl önce yayınlanan dizide büyükelçi suikastının benzer bir yöntemle sahnelendiği ortaya çıktı.

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Nizama Adanmış Ruhlar' isimli dizinin 2014 yılında ekranlara gelen 89. bölümünde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü saldırıya neredeyse birebir benzeyen sahneler ve çok çarpıcı diyaloglar yer alıyor.

"BÜYÜKELÇİ BURADAN SAĞ ÇIKMAYACAK GEREKİRSE ÖLECEĞİZ"

Dizide aynı zamanda ressam olan suikastçi, sergi salonunda ekibi ile yaptığı toplantıda "Burada davamız adına yemin edelim. Büyükelçi buradan sağ çıkmayacak. Ne olursa olsun, gerekirse çatışıp öleceğiz. Ama onu da öldüreceğiz."

"YARINKİ ANLAŞMANIN İPTALİ İÇİN ÖLDÜRÜLECEK"

Yeni Şafak'ın haberine göre, Suikastçinin devam eden sahnedeki sözleri ise bugün ile neredeyse birebir bağdaşıyor. Suikastçi ressam büyükeçinin neden öldürülmesi gerektiğini şöyle açıklıyor:

"Yarınki anlaşmayı imzalarsa mahvoluruz. Türkiye'yi kimse tutamaz. Ortadoğu'nun yeniden yükselen yıldızı olur. Buna engel olmak zorundayız. Batı ile bu ülke köprüleri atmalı artık"

"SENİ ÖLDÜRÜP ÜLKELERİNİZ ARASINDA BÜYÜK BİR KRİZ ÇIKARACAĞIM"

Sergide ziyaretçilere servis yapan garsonlardan birisi silahını çıkararak büyükelçiye suikast girişiminde bulunuyor ancak oradaki polisler tarafından vurularak öldürülüyor. Daha sonra ressam silahını çekiyor fakat o da polisler tarafından öldürülüyor. Büyükelçi bu sefer de sevgilisi olarak yanına sızan suikastçı kadın tarafından bindikleri araçta öldürülmek isteniyor. Kadın, önce şoförü sonra da iki koruma polisini öldürdükten sonra büyükelçiyi aracından indirip silahını doğrultarak şunları söylüyor:

"Seninle ilgili değil. Ülken adına Türkiye ile yapılacak anlaşmayı engellemek zorundayım. Bunun için seni öldürüp ülkeleriniz arasında büyük bir kriz çıkmasını sağlayacağım"

Büyükelçi Suikasti 2 Yıl Önce FETÖ\'nün Kanalında Yayınlanmış!

Son Dakika Güncel Büyükelçi Suikasti 2 Yıl Önce FETÖ'nün Kanalında Yayınlanmış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement