Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu start aldı.

25.11.2014 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe maratonu start aldı. Haftanın ilk Meclis toplantısında, Ayaş, Akyurt, Altındağ Gölbaşı, Bala ve Beypazarı ilçelerinin bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi'nde; Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden BELKA A.Ş'nin sermayesinin arttırılmasına, Çankaya'da bir caddenin adına ise Katar adının verilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığında toplanan Meclis'te, Ayaş, Akyurt, Altındağ, Gölbaşı, Bala ve Beypazarı ilçelerinin 2015 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde üyelerin tamamının ortak hareket ettiği Meclis'de, ilçelerin bütçelerine ilişkin maddeler tek tek okunarak oy birliği ile karara bağlandı.

2015 Mali yılı bütçesi kabul edilen ilçenin Belediye Başkanları ve meclis üyeleri teşekkür konuşmaları yaptılar. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ile Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, bütçelerinin kabulünün ardından yaptıkları konuşmada öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin özel gününü kutlayarak, meclis üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler. Meclis üyelerini ilçelerine davet eden Başkanlar, Meclis üyelerini ilçelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söylediler.

ÇANKAYA'DA BİR CADDEYE KATAR ADI VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, ilçelerin bütçe görüşmelerinin öncesinde başkanlık yazıları görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Şirketlerinden BELKA A.Ş. sermaye artırımına gidilmesine ilişkin Başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi.

Meclis'te ayrıca Katar Devleti arasında dostluk ve kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Katar Büyükelçi'liğinin talebi doğrusunda Ankara'da bir caddeye Katar adının verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi 415 caddesinin adının Katar olmasına karar verildi.

Mecliste görüşülen diğer gündem maddelerinin bazılar mecliste karara bağlanırken, bazı gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement