Büyükşehir Belediye Meclisinde Gergin Toplantı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisinde Gergin Toplantı

Büyükşehir Belediye Meclisinde Gergin Toplantı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülen ‘Işıklı Doğal Yaşam Parkı’ projesi tartışmalara neden oldu.

15.08.2014 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülen 'Işıklı Doğal Yaşam Parkı' projesi tartışmalara neden oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gürşat Kale, Alim Yavaş, Kadir Mutlu, Rıfat Kadri Kılınç, Haluk Alıcık, Vahit Aysan ve Ziya Aksüt olmak üzere 7 meclis üyesi mazeret bildirerek katılmadı.

15 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündemin altıncı maddesi olan Efeler ilçesine bağlı Işıklı ve Kadıköy Mahalleleri içerisinde 1/100000 ölçekli evre düzeni planında büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan 'Işıklı Doğal Yaşam Parkı' yapılması amaçlı alt ölçekli imar planlarının ve bu alanın projelerinin hazırlanması işinin İller Bankası AŞ'ye yaptırılması için hazırlanan İmar Komisyonu raporu gerginliğe yol açtı.

Gündem maddesi görüşülürken söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necmettin Esenlik, "Doğal Yaşam Parkı, Aydın için ihtiyaçtır. Projenin yapılmasını canı gönülden destekliyoruz. Tuğla fabrikaları, Doğal Yaşam Parkı'nın yapılmak istediği bölgeden 10 yıl boyunca malzeme almışlar, bölgenin topografik yapısını tamamen değiştirmişlerdir. İl Özel İdare'den araziyi alırken yaptıkları sözleşmenin gereği olarak açılan çukurları tekrardan doldurmamışlardır. Firmaların, taahhütlerini yerine getirmeden bu araziyi Doğal Yaşam Parkı haline getirmek hukuki bir sorun doğuracaktır" dedi.

'ORALAR ÇUKUR DEĞİL GÖLET'

Esenlik'e cevap veren Başkan Çerçioğlu da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2007'de aldığı karar ile Doğal Yaşam Parkı Projesi'nin yapılacağı bölgeyi koruma altına aldığını söyledi. Bu alanda bulunan 1-1 buçuk metre derinliğindeki çukurların su dolduğunu ve burada doğal yaşamın oluştuğunu söyleyen Çerçioğlu, "Şu anda bu alan, koruma altına alınmıştır. Buradaki çukurları bırakın doldurmayı, çivi bile çakmak mümkün değildir. Oralar şuanda çukur değil, gölettir" şeklinde konuştu.

Sözlerini tamamlayan Başkan Çerçioğlu, NYSA ve AYTOPSAN şirketleri adına işadamı Ercan Çerçioğlu tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilen dilekçeyi bilgi amaçlı okuttu. Dilekçede, iki şirkete ait bir tanesi 16 bin 200 metrekare, diğeri de 8 bin 980 metrekare olan arazilerin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanacağı belirtildi. Arazileri kabul edeceğini aktaran Başkan Çerçioğlu, gündem maddesini oylamaya sundu. Oylamaya sunulan madde AK Parti ve MHP'li üyelerin ret oylarına karşılık CHP'nin oyları ile kabul edildi.

'İSPATLAYAMAZSANIZ NAMERTSİNİZ'

Oylamanın ardından tekrar söz alan AK Parti'li Esenlik, arazinin şuanda Ercan Çerçioğlu üzerinde olduğunu ve yeni Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlandığını iddia etti.

Ercan Çerçioğlu'nun istediği zaman araziye bağışlayabileceğini savunan Başkan Çerçioğlu, Esenlik ile aralarında geçen tartışmayı, "Burayı, doldurmaları mümkün değildir, canlı hayat başlamıştır. Benim ailem oradan bir karış toprak almamıştır. Alanlar varsa hesabını sorarsınız. Aldığını ispatlayamazsanız da namertsiniz" sözleriyle tamamladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisinde Gergin Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement