Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Büyükşehir Belediyesi\'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay ile Mersin Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında imzalanan Toplu Sözleşme ile 845 memurun maaşına yüzde 7,3 zam yapıldı.

30.04.2014 14:01

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay ile Mersin Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında imzalanan Toplu Sözleşme ile 845 memurun maaşına yüzde 7,3 zam yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Mustafa Özbay, bu sözleşmenin üyelerine sosyal kazanımlarının yanında başka amaç ve ilkeleri de sağladığını ifade ederek, "Karşılıklı iyi niyetli, güvenle iş barışını sağlamak. Çalışma performansını ve hizmet kalitesini artırmak. Taraflar arasında doğabilecek itirazları uzlaştırıcı bir yolla çözümlemek. İş verenin ve çalışanların hak ve menfaatlerini dengelemek ve düzeltmek. Aynı işi yapan çalışanlar arasında ücret dengesini sağlamak. Çalışanların ekonomik, sosyal düzeylerini hakkaniyet ölçülerine uygun hale getirmek. Çalışanların ekonomik, demokratik, hukuksal hak ve çıkarlarını koruyup, geliştirmek. Üyelerimizin sendikal çalışmalar sayesinde, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak. Bunlara bağlı olarak bizler Büyükşehir ve MESKİ Genel Müdürlüğü çalışanları olarak Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar şehrimizin daha çağdaş, daha da yaşanabilir bir kent olması için elimizden geleni yapacağımızı ilan ediyoruz. Bu toplu sözleşmenin yapılmasında emeğe geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"DEVRALDIĞIMIZ BU BELEDİYE 1980 MODEL BİR BELEDİYE"

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetti Kocamaz ise çok yoğun ve yorucu bir seçim dönemini geride bıraktıklarını belirterek, "Ama bu seçim döneminde özellikle şahsımla ilgili ortaya atılan laflar ve belediye çalışanlarının da büyük bir kısmının ondan etkilenmesi ve bizimle ilgili peşin yükümlü davranması ve hepsinden ötesi bir belediye memuru olmasına rağmen seçimde eline bayrak alarak, yollarda sallayarak siyasete alet olması, bizi derinden üzmüştür. Bir defa bu devlet memuru anlayışına sığmayacak bir davranıştır. Bu demokratik bir yarışsa belediye memuru işini yapacak. Siyasetle uğraşmayacak ve Mersin'in geleceği için kendisine verilen görevi takip edecek. Ama maalesef devraldığımız bu belediye 1980 model bir belediye. Çağdaşlıktan bir haber, yeniliklerden bir haber halka verilen hizmetler konusunda gerçekten olması gerekenin çok gerisinde çok lakayt ve maalesef iş disiplininden yoksun böyle bir belediye" dedi.

"HERKES ALDIĞI O ÜCRETİ HAK EDECEK"

Seçim döneminde hakkında akla, mantığa sığmayan, cahilce lafların yapıldığını vurgulayan Kocamaz, "Bunu herkesin kendisine bir sorması lazım ve kendisini, kendi vicdan terazisinde tartması gerekir. Biz verebileceğimiz yasal sınırlardaki en üst noktasını Tarsus'da veriyorduk burada da vermeye hazırız. Ama biz iş isteriz. Herkes aldığı o ücreti hak edecek. Boğazından helal bir lokma olarak geçirecek. Yoksa birilerinin oyuncağı olarak sokaklarda siyasetin içine bulaşmayacak. Siyaseti yapması gerekenler yapsın ama belediye de çalışan insanlar bu halka en iyi hizmeti, en ucuz yoldan, en kestirme biçimde ulaştırmak mecburiyetindedir. Dolayısıyla biz belediyecilik anlayışımızla bu halka verdiğimiz sözü yerine getirmenin gayretini güderiz, bunun mücadelesini yaparız. Onun dışında halka verdiğimiz sözü yerine getirmediğimiz sürece, yapmamız gerekenleri yapmadığımız sürece, sabahleyin işe başlar başlamaz saatin 5'ini takip ettiğimiz sürece bizimle bu yolda yürüme şansınız yoktur. Onun için biz yeni bir temiz sayfa açıyoruz ve bugünden itibaren herkesi, iş disiplinine uymaya, bu halka en iyi hizmeti verebilmek için başlatacağımız kalite yönetim sistemiyle ilgili verilecek eğitimleri ciddiye almaya ve orada aldığı eğitimi uygulamada halkımıza en iyi şeklide sunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU BELEDİYE YÜZDE 10 PERFORMANSLA ÇALIŞIYOR"

Çalışanların işini yaptığı sürece, performanslarını arttığı sürece kimse ile bir problemlerinin olmayacağının altını çizen Kocamaz, "Vatandaşa karşı saygı, sevgi, dürüstlük isteriz. Onun için geçmişe bir sünger çekiyoruz ama önümüzdeki süreci de çok iyi takip edeceğimizi herkesin bu süreç içresinde üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini, bugüne kadar ki o lakayt anlayıştan bir an önce sıyrılıp işe 4 elle sarılması gerektiğini burada bütün arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Sözlerim size sert gelebilir, sözlerim sizin belki gururunuzu incitmiş olabilir ama aynanın karşısına geçip baktığınızda yaşananlarla ve belediyenin performansıyla ki bu belediye yüzde 10 performansla çalışıyor. Bunu suratla yükseltmek mecburiyetindeyiz. Bu belediye de artık giriş, çıkışlar kontrol altında olacak. Verilen hizmetler en kaliteli ve vatandaşımızın gururunu incitmeyecek şekilde ona gösterilecek saygı anlayışıyla gerçekleşecek ve sizlerde mutlu olacaksınız bizlerde mutlu olacağız vatandaşımızda mutlu olacak" diye konuştu.

Her şeye rağmen bu sözleşmenin belediye çalışanlarına, ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kocamaz, "Herkesi daha duyarlı olmaya, görev konusunda kendisine çek etmeye ve daha kaliteli hizmeti vermeye davet ediyorum. Verilecek bu ücret size verilen toplam ücretin yüzde 7,3 oranındadır. Küçümsenmeyecek rakamlardır ve belediyemize maliyeti de yaklaşık 10 milyon 773 bin 562 TL'dir. Bunun bürüt maliyeti aylık olarak her biriniz için 633 TL'dir. Aylık iyileştirmeler 594 TL. Yıllık sosyal haklar 2 bin 971 TL ve bunun içerisinde Ramazan, Kurban Bayramları ve yılbaşı ikramiyeleri var. Eğitim ve yakacak yardımı var. Yazlık ve kışlık giyim yardımı var. Toplam ödenen yıllık iyileştirme kişi başına 10 bin 102 TL. Toplam ödenen aylık iyileştirme de asgari ücretin üzerinde 841 TL. Tabi buna ilaveten doğum, ölüm ve evlenme yardımları da ayrıca verilecektir. Bu sözleşmeden 845 memur faydalanacak. Bunun 405 tanesi mevcut belediye çalışanı, 187 tanesi İl Özel İdaresi'nden geçen memurlar, 253 arkadaşımızda ilçe ve belde belediyelerinden bize devredilen personeldir" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay ile Mersin Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında Toplu Sözleşmesi'ne imza atıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement