Büyükşehir Belediyesi Nizip Çayı'nı Temizliyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Nizip Çayı'nı Temizliyor

Büyükşehir Belediyesi Nizip Çayı\'nı Temizliyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar’ın arıtma deşarjından çıkan atık suların kirlettiği ifade edilen Nizip Çayı’nın arıtılması için yapılan boru hattı döşeme projesine başlandı.

24.06.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar'ın arıtma deşarjından çıkan atık suların kirlettiği ifade edilen Nizip Çayı'nın arıtılması için yapılan boru hattı döşeme projesine başlandı.

GASKİ ekiplerinin 1. etabını başlattığı boru döşeme projesinde toplamda 11 kilometrelik bir alanda kirli sular temizlenerek 1.6 metre çapında boruların içinden geçip dereye akacak. Böylece Salkım ve Adaklı mahallesi sakinleri hem pis kokudan korunurken hem de bağ ve bahçede kullandıkları su temiz olmuş olacak.

1 yıl içinde yapılması düşünülen projenin daha erken bitirilmesini çabaladıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, "Yaklaşık 2 ay önce başkanımız köylülere söz vermişti. Şimdi projesi tamamlandı, ihalesi yapılıp sözleşmesi de imzalandı. Bugün bu projemizin yer teslimini yaptık. Arazinin hazır duruma gelmesi, teknik çalışmasının tamamlanması çok uzun süre aldı. Ancak sorunun büyüklüğü bilindiği için olabildiğince hızlı bir çalşma yürütüldü" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in GASKİ Genel Müdürlüğü'ne verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların hızlandığını aktaran Karadağ, "Projemiz aslında 11 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Ancak bu mesafe yeterli değil. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkan kirli sular Nizip Çayı ile birleşince bundan da ilk etkilenen Salkım ve Adaklı mahalleleri oluyordu. Projemizin bedeli yaklaşık 10 milyon lira olup, ihale yoluyla sözleşme tamamlandı. İşin toplam süresi 365 gün olacak. Ancak biz firmamızdan bu süreyi sonuna kadar kullanmalarını istemeyeceğiz, hızlı bir şekilde bitirilmesini isteyeceğiz. Bugüne kadar vatandaşlarımıza verilen zarardan ve sıkıntılardan dolayı geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey olmayacak" diye konuştu.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise proje maliyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla en kısa zamanda kredisini temin ettiklerini ve sözleşmesini yaptıklarını söyledi.

Proje'de 11 kilometre uzunluğunda ve 1.6 metre çapında korge boru döşüyeceklerini anımsatan Sönmezler, testlerin yapılmasına müteakip alanda hızlı bir şekilde çalışmalara başlanacağını belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Nizip Çayı'nı Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement