Büyükşehir Belediyesi Tarafından Basketbol Dersi Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Basketbol Dersi Veriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okulları kapsamında açılan kurslarda 6-16 yaş arasındaki çocuklara basketbol dersi veriliyor.

25.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okulları kapsamında açılan kurslarda 6-16 yaş arasındaki çocuklara basketbol dersi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile hayata geçirilen basketbol okullarında, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçelerindeki 5 salonda, 6-16 yaş arasındaki 350 çocuk basketbol dersi alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Basketbol Okulları Genel Koordinatörü Gülhan Öztürk, yaptığı açıklamada, hedeflerinin alt yapı oluşturarak sonraki yıllarda çocuklarla birinci lige çıkmak olduğunu ve tüm branşlarda alt yapıya önem verdiklerini kaydetti.

Basketbolda geleceğin sporcularını yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Öztürk, "Bunun için de ilk önce antrenörlerimizi belirledik. Kadromuzda 12 antrenör, bir idareci bulunuyor. Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçelerinde 5 salonda çalışmalarımız oldu. Bu çalışmaları yaptıktan sonra 350 sporcumuzu belirledik" dedi.

Öztürk, Antalya'nın doğusundan batısına tüm ilçeleri dolaşarak daha önce basketbol ile tanışmayan yetenekli çocukları bulduklarını kaydederek, "Adeta yetenek avcılığı yaparak sporcu sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bu yaptığımız spor okullarında bazı öğrencilerimizin ekonomik durumları iyi değildi. Biz onlara ayakkabı, çorap, tişört, çanta, top yardımı yaptık. Onun dışında şimdiki hedeflerimiz bir alt yapı oluşturmak" diye konuştu.

Basketbolu Antalya'nın merkezinden ilçelerine kadar yaymayı ve çocukları basketbol ile tanıştırmayı planladıklarını vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

"Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp, basketbolu sevdirmek istiyoruz. Basketbol okulunda bulunan sporcularla yakından ilgileniyoruz. Kaliteli bir eğitim vererek bu oyunculara ilk önce basketboldan ziyade bir antrenör ile nasıl konuşulacağını öğretiyoruz. Problemli çocuklarımız var ise ebeveynleri yanımıza alarak onlarla konuşup nasıl davranacaklarını anlatıyoruz. Sadece basketbol eğitimiyle kalmıyor, sporcu ahlakını öğretiyoruz. Arkadaşları ile olan ilişkilerini, dersleri ile olan sıkıntılarını bu şekilde olumlu anlamda çözümlüyoruz. Hatta karnesi iyi olan öğrencileri ödüllendireceğiz. Bu şekilde sporcularımızın motivasyonunu yüksek tutacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Tarafından Basketbol Dersi Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement