Büyükşehir Belediyesi Vakıf Arazisi Peşinde - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Vakıf Arazisi Peşinde

Büyükşehir Belediyesi Vakıf Arazisi Peşinde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Rızvaniye Vakfı'na ait olan taşınmazların üzerine hizmet binası yapmak için protokol yetkisi verdi.

16.07.2014 13:15

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısını yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in şehir dışında olmasından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Toplantıda çevrenin korunması, bilinçli ve modern tarımcılığın geliştirilmesi, Göbeklitepe'nin ulusal ve uluslararası turizm sektöründe tanıtılması, kadına yönelik şiddet sonucu mağdur olan kadınları korunması, toplu taşıma hizmetlerinde kalitenin artırılması ile, yeni cezaevi, Aşık bölgesi, eksi dinamit deposu, Karaköprü Mehmetçik mahallesi, Yenice, İkizce, Şahinler mahallesi, Suruç 11 Nisan mahallesi gibi yerlerin kentsel dönüşüm gelişim ve proje alanı ilan edilmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.

URFA, DÜNYA TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNE ÜYE OLACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü toplantısında Japonya'nın Kyoto kentinde 1994 yılında kurulan ve aralarında Viyana, Paris, Prag, Lizbon, Budapeşte, Barcelona, Madrid, İsfahan, Sarayova, Amsterdam, Strazburg, Brüksel, Atina, Kiev, Roma, Boston gibi tarih ve turizm açısından önem arz eden pek çok kentin de bulunduğu Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye olmak için karar aldı. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Vekili Kaytan Urfa'nın birliğe üye olması için gerekli yazışmaların başlatılacağını söyledi.

VAKIFLA GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Meclisin dünkü toplantısında norm kadro dışı kadroların dondurulması ile Rızvaniye Vakfına ait taşınmazların kullanımı ve kiralanması ile ilgili protokol yapılması için yetki verilmesini de ele aldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Vekili Kaytan, "ŞUTİM'in olduğu bölgede vakıf arazisinde kamu hizmetinin sağlıklı sunulabilmesi için vakfın ilgilileriyle görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler neticesinde belediyemizin hizmet binası ve diğer birimleri için hizmet binalarının yapılması hususunda bir mutabakat söz konusudur. Biz şu anda belediyemiz adına, Urfa'mız adına iş ve işlemlerin yürütülmesi için arkadaşlarımıza yetki vermiş olacağız" dedi.

KAYTAN: KİRALAMA OLMAYACAK

"Büyükşehir belediye binası orada mı yapılacak" diye soran Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin'e Başkan Vekili Kaytan, "O da gündem de, konuşuluyor, tartışılıyor. Burada bazı yerler 27 yıllığına, bazıları 30 yıllığına kiralanmış. ŞUTİM'in şu anda yapıldığı yer de o vakfa ait bir arazi. Şu anda köklü bir çözüm arayışı içinde belediyemiz. Onun için bir yetki talebi söz konusu" dedi. Cin'in "Bu kiralama için mi, yoksa satın alma için mi yetki" sorusuna Başkan Vekili Kaytan, "Bu kiralama değil, ilgili kurumların, birimlerin anlaşmasıyla ortaya çıkacak. Kiralama söz konusu olmayacak. Ben o kısmını çok iyi biliyorum. Belki orada yapılacak uygulamayla arazinin tamamen belediyenin mülkiyetine geçmesi söz konusu olacaktır" diye konuştu. Barış ve Demokrasi Partisi Belediye Meclis Üyelerinin ret oylarına karşılık, madde oy çokluğuyla kabul edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Vakıf Arazisi Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement