Büyükşehir Çamlıyurt Mahallesi Sakinleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Çamlıyurt Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Büyükşehir Çamlıyurt Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Saruhanlı Çamlıyurt Mahallesi'ne yapmayı planladığı Katı Atık Transfer İstasyonu için mahalle sakinleriyle buluştu. Çevre

05.10.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve çevreci olması özelliğiyle öne çıkan Katı Atık Transfer İstasyonu için hazırlanan sunum mahalle sakinlerine izletildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki katı atık sorununu çözmek adına önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa tarihinin en büyük yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanına belirlenen ilçelerdeki çöplerin taşınması amacıyla Katı Atık Transfer İstasyonu kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda da Saruhanlı Çamlıyurt Mahallesi'nde kurulacak olan Katı Atık Transfer İstasyonu için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in de katılımıyla mahalle buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Saruhanlı Koordinasyon İşleri Müdürü Erdinç Karaköse, Büyükşehir Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve ekibi tarafından hazırlanan sunumu izleyen Çamlıyurt Mahallesi sakinleri Genel Sekreter Halil Memiş'e yapılması planlanan proje ile ilgili endişelerini aktardı.

'Gençlere İş İmkanı Sağlayacak'

Mahallelinin endişe ve taleplerini tek tek not alan Genel Sekreter Halil Memiş, "Büyükşehir Belediyesi olarak kent tarihinin en büyük yatırımını yaptık. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanına Saruhanlı ilçemizin çöplerini taşıyacağız. Bu taşımayı da burada yapmayı planladığımız ve tamamen çevreci olan Katı Atık Transfer İstasyonu'nun yardımıyla yapacağız. Mahalle sakinlerimize iş imkanı da sağlayacak olan bu tesis, 72 proje arasından en çevreci 2. Proje seçildi. Biz de buraya sizlere bunları anlatmaya ve taleplerinizi dinlemeye geldik. Buraya yapılacak olan aktarma istasyonunun çevre sağlığına, insan sağlığına ve hayvan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Mahallemiz değer katacaktır. Yapılacak tesis için ilçe belediyesi dahil 15 civarında kurum ve kuruluşun görüşü alınmıştır. Talep ve endişelerinizle ilgili notlar aldım ve Sayın Başkanımız Cengiz Ergün'e ileteceğim. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Çamlıyurt Mahallesi Sakinleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement