Büyükşehir'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Büyükşehir\'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, tüm Müslümanların alemlere rahmet olarak gönderilen, yüceler yücesi Hz. Muhammed’in güzel ahlakını rehber edinmesi gerektiğini söyledi.

07.04.2016 13:26

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, tüm Müslümanların alemlere rahmet olarak gönderilen, yüceler yücesi Hz. Muhammed'in güzel ahlakını rehber edinmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sözlü, tüm Adanalıların ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik etti. Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamada İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu "O'nu Anmayan Hiçbir Gönül Kalmasın" başlıklı konferans verdi. Şair Dursun Ali Erzincanlı da derin anlamlar taşıyan şiirleriyle programa katılan Adanalıları ihya etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 'Etkinliğin ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hemşehrilerinin ve tüm İslam Alemi'nin Regaip Kandili'ni tebrik ederek sözlerine başladı. Başkan Sözlü, Kutlu Doğum Haftası'ndaki etkinliklerin yüceler yücesi Hz. Muhammed'in mesajlarının daha iyi idrak edilmesine vesile olmasını diledi. Başkan Sözlü, "Hazreti Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümünde O'nun yolunda, ümmet olarak, kul olarak sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında hassasiyet göstermemiz, daha da olgunlaşmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

"GÜZEL AHLAK TOPLUMUN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DEĞER"

İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in güzel ahlakı en ön planda tuttuğunu vurgulayan Başkan Sözlü, "Peygamber Efendimiz, hadisi şerifinde 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' diyor. Güzel ahlak toplumsal manada en çok ihtiyaç duyduğumuz değerdir. En çok hayata geçirmemiz, uygulamamız gereken kavramdır. Peygamberimiz, yüzyıllar öncesinde güzel ahlakı bir rehber olarak göstermiş. Bugün de bunu daha iyi anlamak ve uygulamaz durumundayız" diye konuştu.

Başkan Sözlü, gerek Türkiye'de gerekse dünya genelinde yaşanan sıkıntılar devam ederken, Hz. Peygamberin tavsiyelerinin çok iyi anlaşılmasının şart olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Öylesine zor zamandan geçiyoruz ki, insanların kanı oluk oluk akıyor. Müslümanlar birbirlerine hasmane tavır takınıyor. İnşallah, idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası ve Regaip Kandili bu sıkıntılı dönemin sona ermesine vesile olur. Rabbim, Recep'i, Şaban'ı bizlere mübarek kılsın ve Ramazan'a ulaştırsın. Üç aylar hepimize mübarek olsun. Kutlu Doğum haftasında inşallah yüceler yücesi Hz. Peygamberimizin şefaati milletimizin ve tüm Müslümanların üzerine olsun."

Daha sonra, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu "O'nu Anmayan Hiçbir Gönül Kalmasın" konulu konferansında peygamber sevgisini, Hz. Muhammed'in hayatını, güzel ahlakını, adaletini anlattı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İlahilerin seslendirildiği etkinlikte Şair Dursun Ali Erzincanlı da dini ve manevi duyguları kabartan dizeleri büyük ustalıkla yorumladı. Programın sonunda Başkan Hüseyin Sözlü, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'na teşekkür plaketi sundu. Şair Dursun Ali Erzincanlı ve etkinlikte emeği geçenlere de, protokol üyeleri çiçek verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement