Büyükşehir'den Ramazan'da Dar Gelirli Ailelere Yardım - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Ramazan'da Dar Gelirli Ailelere Yardım

Büyükşehir\'den Ramazan\'da Dar Gelirli Ailelere Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

15.06.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Türkiye'de birçok belediyeye bu hizmetiyle de örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 150 bin dar gelirli aileye temizlik ve gıda yardımında bulunuyor.

Gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla dünyaya esin kaynağı olan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı gıda yardımlarıyla da dar gelirli ailelerin yüzlerindeki tebessüm, evlerindeki huzura vesile olmaya devam ediyor.

YARDIMLAR RAMAZAN'DA ARTARAK DEVAM EDECEK

Gıda yardımlarının Ramazan ayı içerisinde artarak devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, günlük ortalama 1500 aileye gıda yardımı yapılacağını bildirdi.

Ramazan ayında yine Ankara'nın mahallelerinde belirlenecek olan 370 noktada ise kişi başına günlük bir ekmek olmak üzere 15 bin aileye her gün 75 bin adet taze ekmek verilecek. Ramazan ayında "Giysi Yardım Merkezleri"nden de ihtiyaç sahibi aileler kıyafet yardımından yararlanabilecekler.

TUİK verilerine göre yoksulluk sınırı altında yaşayan ve uzman ekiplerle belirli kriterler değerlendirildikten sonra yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere, içerisinde çeşitli gıda ve temizlik maddeleri bulunan paketler, büyük bir özen ile belirli periyotlar halinde dağıtılıyor.

Yardımlar, Başkent'in 25 ilçesinin tamamında yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engelli vatandaş ve ailelerine ekipler vasıtasıyla bir veya birkaç kez kapılarına kadar ulaştırılıyor. Yardım paketleri büyük bir özenle, bizzat hak sahibinin konutlarına teslim edilirken, olası bir karmaşanın da önüne geçiliyor.

YARDIM KOLİLERİNDE NELER VAR?

Sosyal yardımlardan yararlanabilme serüveni, gerekli şartları taşıyan vatandaşların başvurularıyla başlıyor. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Yerinde İnceleme Memurları adreslere giderek, gerekli araştırmaları yapıyor ve başvuru sahiplerinin yardım almaya hak kazanıp, kazanmadığına ilişkin rapor sunuyor.

Bir sonraki aşamada da yardım almaya hak kazanan vatandaşların adreslerine Büyükşehir depolarından çıkan kamyonlar sırayla dağıtımlar gerçekleştiriyor. Her eve içinde çaydan sabuna, reçelden peynire kadar pek çok malzeme bulunan yardım kolileri ulaştırılıyor.

Gıda ve temizlik malzemelerinin içinde bulunduğu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan koliler içerisinde yer alan malzemeler şunlar:

"10 kg'lık makarna, 5 lt'lik ayçiçek sıvı yağ, 5 kg'lik un, 2 kg'lık arpa şehriye, 2 kg'lık zeytin, 2 kg'lık peynir, 2 kg'lık sofralık tuz, 5 kg'lık pirinç, 2 kg'lık kuru fasulye, 2 kutu 1660 gr salça (Domates), 2 kg'lik bulgur, 2 kg'lik nohut, 3 kg'lik çay, 6 kg'lik şeker, 2 kg'lik tahin helva, 4 kg'lık reçel, 1 kg Tariş kuru üzüm, 750 gr'lık el sabunu, 1 kg'lık banyo sabunu, 3 kg'lik çamaşır deterjanı, 2 kg'lik bulaşık deterjanı."

YARDIM İÇİN NASIL BAŞVURULUYOR?

Yardım almak isteyen Başkentliler; nüfus cüzdanı ve fakirlik ilmühaberi ile Büyükşehir Belediye Binası, Etlik Osmanlı İş Merkezi, Çubuk ve Sincan'daki 4 başvuru merkezinden birine şahsen başvuru yapabiliyor.

Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan engelli, yatalak ya da yaşlı vatandaşların kayıtları görevli personel tarafından evinde yapılıyor. Başvuru sahipleri, ilk kayıtta personelin de yardımıyla "Yardım Başvuru Formu"nu doldurduktan sonra SGK ve aile beyanı için nüfus taraması yapılıyor ve sonuçların ardından Bilgi İşlem Sistemi'ne kesin kayıt yapılıyor.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE BÜYÜK DESTEK OLUYOR"

Başkentli ailelerin sofralarını kuran, evlerindeki hijyene katkı sunan Büyükşehir Belediyesi'nin gıda ve temizlik malzemesi yardımlarından yararlanan aileler, yardımların kendilerine büyük destek sağladığını söylüyorlar.

İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak kolu sakatlanarak uzun bir süredir işsiz kalan 53 yaşındaki M. Ç. Büyükşehir'in yardımlarından memnuniyetini anlatırken, "Allah bizi düşünenlerden razı olsun. Daha önce kömür de getirdiler. Giysi ihtiyacımı da karşıladım. Kolumdaki rahatsızlıktan dolayı çalışamıyorum. Bu paketler bize destek oluyor. Çok şükür" dedi.

Yapılan yardımların düzenli olarak kendilerine iletildiğini ifade eden 52 yaşındaki G. A. da, "Asgari ücret ile aileme bakıyorum. Oğlum da askerde, ihtiyacımız var başvurduk. Allah razı olsun yardımları getirenlerden" diyerek, yuvalarındaki huzuru sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Ramazan'da Dar Gelirli Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement