Büyükşehir'den Sanata ve Turizme Destek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Sanata ve Turizme Destek

Büyükşehir\'den Sanata ve Turizme Destek

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Profesyonel Fotoğraf Eğitimi ve Kapuzbaşı Şelalesi Uygulama Gezisi düzenledi.

23.11.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Profesyonel Fotoğraf Eğitimi ve Kapuzbaşı Şelalesi Uygulama Gezisi düzenledi. Bir yandan geziye katılan yüzlerce fotoğrafçıya uygulamalı eğitim verildi, bir yandan da Kapuzbaşı'nın eşsiz güzelliğini gösteren binlerce fotoğraf çekildi.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesindeki profesyonel fotoğraf eğitimine katılan yaklaşık 200 fotoğrafçı dört otobüsle Yahyalı'ya gitti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü'nün de katılımıyla önce Derebağ Şelalesi'ni gören ve görüntüleyen fotoğrafçılar daha sonra yol üzerindeki rüzgar tribünlerinin bulunduğu alanda mola verdi. Fotoğrafçıları burada Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Belediye Başkanı East Öztürk karşıladı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçedeki güzelliklerin fotoğraflarla da tanıtılacağını ve bu nedenle bu tür etkinlikleri çok önemsediğini söyledi. Kapuzbaşı'nın dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Öztürk, şehrin stresinin Kapuzbaşı'nda atılabileceğini belirtti.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de, ilçe olarak sadece ülkemiz değil dünyada herkesin gördüğünde keyif alacağı bir güzelliğe sahip olduklarını dile getirerek bu güzelliğin mümkün olduğunca çok tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Rüzgar enerjisi ile elektrik üretildiği bölgede tribünlerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçılar daha sonra Kapuzbaşı'na geçtiler. Gördükleri eşsiz güzelliği fotoğraflarına yansıtmaya çalışan fotoğrafçılara Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Kartal ve KAYMEK Fotoğraf Eğitmeni Ümit Özpolat tarafından bilgiler verildi.

FOTOĞRAFLAR ALBÜM OLACAK

Kapuzbaşı Şelalesinde yapılan uygulamalı fotoğrafçılık eğitimi ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, yaklaşık 200 kişiye eğitim verileceğini ve uygulamalı olarak Kapuzbaşı Şelalesi'nin fotoğraflarının çekileceğini belirterek, "Bu etkinliğimizde iki hocamız eğitim veriyor. Tüm fotoğrafları hocalarımızla tasnif ettikten sonra bir albüm oluşturacağız ve tüm katılımcılara bu albümü vereceğiz. Ardından burada çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açacağız. Bu sayede Kapuzbaşı Şelalesi hem yerel hem ulusal anlamda tanıtılacak. Uygulamalı eğitimimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'in talimatları ile her ay ücretsiz olarak devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalı fotoğraf eğitimine katılan amatör fotoğrafçılar Kapuzbaşı Şelalesi ve çevresinde binlerce fotoğraf çektiler. Yapılan etkinliğin kendileri için çok önemli olduğunu belirten fotoğrafçılar Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Etkinliğe katılan bazı fotoğrafçılar şunları söylediler:

Sureti Alem Derneği Ege Bölgesi Temsilcisi Fatma Barlas Özkavalcıoğlu: " İzmir'den geldim. Kapuzbaşı Şelalesi'nin ilk kez görüyorum. Gezi çok güzeldi. Belediyenin bu tür bir etkinliği desteklemesi ayrıca güzel. Umarım bu tür etkinliklerin Kayseri öncüsü olur ve diğer şehirler de bu gezileri düzenler."

KAYMEK Kursiyeri Erhan Özdoğan: "Çok güzel bir geziydi. Bizim gibi amatör fotoğrafçılar için bu tarz çalışmalar güzel oluyor. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Arife Özbay: "Gerçekten çok güzel bir etkinlikti. Çok güzel kareler aldık. Bu gezide katkısı olan herkese teşekkür ederiz."

Abdullah Gül Üniversitesi Öğrencisi Tanzanyalı Salam Hamishopen: "Gezi, başlangıcından bitişine kadar çok güzeldi. Belediye sağ olsun. Katıldığım için çok mutluyum." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Sanata ve Turizme Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement