Büyükşehir İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir İş Sahibi Yapıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile kurduğu İş ve Danışma Ofisi, üç ayda 507 vatandaşı özel sektörde işe yerleştirdi.

21.05.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile kurduğu İş ve Danışma Ofisi, üç ayda 507 vatandaşı özel sektörde işe yerleştirdi. "Her başvuru yapana iş teklifimiz var" sloganıyla hizmet veren ofise her gün onlarca başvuru geliyor.

İŞKUR ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile üç ay önce faaliyetine başlayan İş ve Danışmanlık Ofisi, yoğun ilgi görüyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan ofise, her gün onlarca kişi başvuruyor. İş ve Danışmanlık Ofisi, iş arayanla işveren arasında köprü görevi yürütüyor. İş arayanların e-İSKUR portalı üzerinden kayıtlarını oluşturan ofis, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor. Ofise başvuran her bireye mesleğine uygun iş teklifi yapılıyor. İş ve Danışmanlık Ofisi'ne üç ayda, bin 988 kişi başvurdu. Başvuru sahiplerinden 507 kişi özel sektörde sürekli bir işe yerleştirildi.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Büyükşehir Belediyesi İş Danışmanlık Ofisi iş ve meslek danışmanlarının 300'ü yüzü aşkın firmayla iş görüşmesi yaptığı, ağırlıklı olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Serbest Bölgesi firmaları, Belek, Kemer, Lara ve Kundu bölgelerindeki oteller, özel hastaneler, özel eğitim kuruluşları ile görüşüldüğü belirtildi. Firmaların insan kaynaklarından personel taleplerinin alındığı ve başvuru sahibine iş teklifi yapılarak, işverenle görüşmelerinin sağlandığı ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement