Büyükşehir 'Mavidil'e Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir 'Mavidil'e Savaş Açtı

Büyükşehir \'Mavidil\'e Savaş Açtı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, son günlerde Manisa gündeminde sıkça yer alan Mavidil hastalığı ile ilgili ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

31.10.2014 16:03  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kapsamda şüpheli mahallelerin yanı sıra hastalığın Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce tespit edildiği ve karantina altına alındığı bölgelerde de rezidüel ve larvasit uygulaması yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mavidil hastalığı ile ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı. Konu ile ilgili Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na 9 Ekim 2014 tarihinde ilimiz Yunusemre ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'nden gelen bir dilekçeyle bölgede Mavidil hastalığı görüldüğü bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Dilekçeye istinaden ilgili mahalle ve tedbir amaçlı diğer Yuntdağı bölgesinde bulunan tüm mahallelerimizde gerekli incelemeler yapılmıştır. İncelemesi tamamlanan bölgelerde Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı aktif maddeli biyosidal ürünler kullanılarak, tüm hayvan barınaklarında rezidüel (kalıcı) uygulama ve gübrelik alanlarda larvasit uygulaması yapılmıştır" denildi.
Çalışmalar aralıksız devam ediyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce karantinaya alınan bölgelerde de çalışma yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Tarım 22 Ekim 2014 tarihinde Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce karantinaya alınan bölgeler; Dazyurt, Düzlen, Karaahmetli, Koruköy ve Köseler Mahalleleri ile Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden hastalık ihbarı gelen Badınca, Belenyaka, Caberkamara, Delemenler, Horzumkeserler, Narlıdere, Kasaplı, Karadağ ve Göbekli Mahallelerinde bulunan hayvan barınaklarında rezidüel; gübrelik alanlarda ve Culicoides cinsi sineğin diğer üreme alanlarında larvasit uygulaması Daire Başkanlığımızca yapılmıştır. Büyükşehir Belediyemizin bu konudaki çalışmaları aralıksız devam etmektedir" denildi.

Mavidil hastalığı nedir?

Mavidil hastalığı, 'Culicoides' cinsi sokucu sineklerle nakledilen viral bir hastalıktır. Çamur alanlar, çürümüş ağaçlar, ıslak gübrelik ve fosseptikler, organik atık içeren alanlar Culicoides cinsi sineklerin üreme alanlarını oluşturmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir 'Mavidil'e Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement