"Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce uygulanan "Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi" başlıyor.

10.11.2014 15:17  Güncelleme: 15:41

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce uygulanan "Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi" başlıyor.

Erzurum Valiliği öncülüğünde 4 yıldır devam eden projede, bu yıl Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinden belirlenen 12 pilot okuldan, 40'ar öğrenci Buz Hokeyi Salonuna taşınacak. Öğrencilere buz ve kış sporları eğitimi verilecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu sistemle, yıl sonuna kadar belirledikleri öğrencileri müsabık sporcu yapacaklarını söyledi.

Taşkesenligil, "Antrenörlerimizin vereceği eğitimle, sporcular müsabaka oynayacak buz hokeycileri konumuna getirilecek. Hatta geleceğin milli sporcuları bu projeler sayesinde ortaya çıkacak" dedi.

Proje kapsamında Vali Vefik Ortaokulu öğrencilerine kulaklık, bere ve eldiven hediye edildi. Öğrencilerin ilk çalışmasını Taşkesenligil, Pasinler İlçe Müdürü Güngör Şenses, Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kızılkaya ile Kış ve Buz Sporları Eğitim Projesi Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu da izledi.

Kızılkaya, Erzurum'da Buz Hokeyi Okulu'nu hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, "İl Müdürlüğümüzle omuz omuza vererek, geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement