Ç.rizespor – Fenerbahçe Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Ç.rizespor – Fenerbahçe Maçının Ardından

1 kazandıkları Fenerbahçe maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Maça iyi başladık.

04.04.2015 22:02

1 kazandıkları Fenerbahçe maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Maça iyi başladık. İyi hazırlanmıştık. 3 puan almak için gelmiştik. Her ne kadar sakatlarımız olsa da sahaya çıkan 11, Fenerbahçe için en ideal 11'di. Erken gelen gollerin moraliyle iyi de oynadık, 5-1 kazandık. Geriye dönük düşünürsek, her maç üretken oynamamıza rağmen istediğimiz golleri atamıyorduk. Bu akşam bunları da atmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Haklı galibiyete elde ettik. Rizespor'un son haftalarda iyi çıkışı vardı. Bundan sonra kendilerine başarılar dilerim" dedi.

Kartal, maçlarda kendilerini üzen sakatlıklar yaşandığını da vurgulayarak, "Her maç sakatlıklar oluyor. Volkan ve Bruno'nun sakatlıkları var. Alper milli takımdan sakat döndü. Goller gelince Alper'i de riske etmeyerek Emenike'yi soktuk. Mehmet Topuz da sakatlanınca son 5-6 dakikayı idare etti. Bitime 5 dakika kala onu da oyundan çıkartıp maçı 10 kişi tamamladık. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık. Kaybettiğimiz maçlarda çok gol pozisyonlarına giriyorduk. Bu akşam hem bireysel oyuncularımızın yetenekleri hem de takım olarak girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Çalışılmış ataklardı" diye konuştu.

Kartal, bu akşam kazanacaklarına inandıklarını belirterek, "Bizim final maçımızdı. Oyuncularımızla yaptığımız konuşmalarda, 9 tane final maçımız olduğunu ve en önemli final maçımızı bu akşam oynayacağımızı söyledik. Bunun bilinciyle sahaya çıktık. Rizespor da iyi futbol oynuyordu. Oynamaya çalışan bir takımdı. Bunu lehimize çevirdik. Alper'i koruma amaçlı aldık. Volkan ve Alves'in durumu belli değil. Sağlık ekibimiz çalışıyorlar. Yarın akşam MR'ları çekildikten sonra net bilgiye sahip oluruz" dedi.

İsmail Kartal, sakatlıklar nedeniyle Salı günkü Mersin İdman Yurdu kupa maçına genç oyuncularla takviye edeceği bir kadroyla çıkacağını da vurgulayarak, "Fazla oynamayan oyuncularımızı da sahaya sürerek rotasyonlu biçimde elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

KARAMAN: İLK 7 DAKİKADAKİ 2 GOL DENGEMİZİ BOZDU

Ç. Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "İlk 7 dakikada yediğimiz iki gol var. Gollerden sonra Fenerbahçe'nin iyi oyunu var. Attıkları gol paslarında da farkı ortaya koydular. 8 oyuncunun milli takımlarda olması, Obraniak'ın hastalanarak çıkması, maça iyi başlayamayan oyuncuların fazlalığı farklı mağlubiyeti getirdi. Şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında ilk 7 dakikada 2-0 mağlup duruma düşmeyeceksiniz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bu maçın analizini yapıp önümüzdeki maçlara farklı şekilde çıkmalıyız. Matematiksel olarak ligde kalmış bir takım değiliz. Sonuç ve skor ortada. Fazla bir şey konuşmaya gerek yok" dedi. Maça bir puana razı bir anlayışla başlamadıklarını da dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolda böyle bir fark beklenmez tabii ki. Belki de aşırı konsantrasyon vardı. Çok iyi kadrosu olan, oyuncu alternatifleri olan, belli kalite üstünlüğü olan bir takım Fenerbahçe. Bu yüzden zaten şampiyonluğa oynuyorlar. Böyle bir takım karşısında 2-0 mağlup duruma düşüyorsunuz. Çevirmek kolay mı? Hatalarımız tabii ki var. 2-0 mağlup duruma düşersen çıkarması zor olur, konsantrasyonun bozulur, fark yersin. Mutlaka ders alacağımız şeyler de var bu maçta."

Karaman, bir basın mensubunun, "Fenerbahçe'nin Kayt gibi eksikleri vardı" şeklindeki ifadesi üzerine ise şunları söyledi:

"Medyada şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe'de o yokmuş bu yokmuş. Anadolu takımları ne yapsın. Ayıp, ayıp. Alper var, Sow var. Büyük takımı çalıştıran hocalar bunu konuşmasın. Alternatifin var. Bizde Lafferty sakat geldi, alternatifini bulamıyoruz. Aynı kalitede oyuncu olmaz tabii ama yerine koyacak oyuncu da bulmanız lazım. Alper maçın en önemli adamlarından biri. Webo kötü oyuncu mu? Fenerbahçe'nin eksikliği diye bir şey kabul etmiyorum. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ç.rizespor – Fenerbahçe Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement