Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar Tecrübelerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar Tecrübelerini Paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar Tecrübelerini Paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şube Müdürleri Derneği’nin düzenlediği söyleşide görevi sırasında yaşadığı anıları ve tecrübelerini paylaştı.

28.02.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şube Müdürleri Derneği'nin düzenlediği söyleşide görevi sırasında yaşadığı anıları ve tecrübelerini paylaştı.

"Yöneticiler için Başarının Anahtarı" konulu söyleşiye katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Maliye Bakanlığı kontrolörlüğü, Bursa ve Adana Defterdarlığı görevlerinden sonra SGK Başkanlığı ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürüttüğü dönemlerdeki anılarını ve tecrübelerini anlattı. "Kamu kurumlarında yapacağınız işleri takip etmezseniz bir süre sonra unutulur" diyen Acar, kontrol edilmezse amacına ulaşıp ulaşmadığının görülemeyeceğini, koordinasyon olmazsa da belli bir standardın yakalanamayacağını belirtti. Acar, "Motivasyon olmazsa insan kaynağı gücünü etkin ve verimli kullanamazsınız. Tüm bunları kendine ilke edinen idarecinin başarılı olması kaçınılmazdır" dedi.

Sosyal Güvenlik Reformu'nun ülkenin gerçekleştirilen en önemli ve en kapsamlı reformlarından biri olduğunu ve çok kısa bir zamanda SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi üç büyük kurumun tek çatı altında birleştirilmesinin kolay olmadığını söyleyen Acar, "Sayın Bakanımızın talimatıyla gece geç saatlere kadar çalıştık. Kurum Başkanı olarak gece 23'de aradığım personel bana masasındaki telefondan cevap veriyordu. 24 bin personelin özverili çalışmasıyla vatandaşın ayağına hizmet götürdük. Ülkemizin tamamına hizmet eden bir kurumda görev aldığım için kendimi şanslı görüyorum. Çok çalışarak kısa zamanda çağın gereklerine uygun teknolojik bir alt yapı oluşturduk. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili memnuniyet anketi yüzde 76 seviyesine çıkmıştır" diye konuştu.

Üstlerine doğru bilgi vererek, isabetli işler yapılmasına vesile olan şube müdürlerinin kurum hafızasına sahip yeni personel yetiştirmede hocalık yaptıklarını ifade eden Acar, daire başkanı, genel müdür ve hatta bazı bakanlıklarda yetki devri ile bakan adına imza attıklarını, kendilerine bu görevler karşılığında makam tazimatı verilmesi gerektiğini vurguladı. Acar, "666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'den önce bir şube müdürü 2 bin 87 TL, bir kariyer uzmanı 2 bin 120 TL, bir daire başkanı 3 bin 6 TL maaş alırken, 666 sayılı KHK'dan sonra bir şube müdürü 3 bin 191 TL, bir kariyer uzmanı 4 bin 539 TL, bir daire başkanı ise 5 bin 101 TL maaş almaya başladı. Bu durumda şube müdürlerine hak ettikleri iyileştirmenin yapılmadığı ve aynı çalışma ortamında bulunan diğer meslek gruplarının çok gerisinde kaldıklarını gördük ve bu durumun giderilmesi adına gerekli tüm desteği vereceğiz" dedi.

Şube Müdürleri Dernek Başkanı İsmail Polat ise yaptığı konuşmada, "Dernek olarak bunların bilinciyle çalışıyor, klasik manada sadece mesleki dayanışmayı amaçlayan bir dernekçilik anlayışının bir tarafının eksik kaldığı düşüncesiyle meslektaşlarımızın öğrenmesi, gelişmesi ve kendini yenilemesi yolunda nitelikli çalışmalar yapmaya son derece önem veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Acar, "Hayattan Öğrendim: Başarı İçimizde" isimli kitabını imzaladı. Program, plaket töreninden sonra toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar Tecrübelerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement